SCC respon al Grup Barnils

Davant l'inaudit comunicat emès el dia 8 de juny pel Grup de Periodistes Ramon Barnils sota el títol "El Grup Barnils condemna les pressions contra la llibertat d'informació que exerceix Societat Civil Catalana" (http://www.grupbarnils.cat/el-grup-barnils-condemna-les-pressions-contra...), SCC es pregunta:

1.- ¿Des de quan l'exercici del dret de rectificació constitueix una pressió a la llibertat d'informació? ¿S'oposa el Grup Barnils al fet que una persona (física o jurídica) pugui reclamar a un mitjà que rectifiqui una informació sobre "fets que li al·ludeixin, que consideri inexactes i la divulgació pugui causar-li perjudici" (art. 1 de la Llei 2/1984)?

2.- ¿Guardarà alguna relació aquest comunicat amb el fet que el Grup Barnils hagi encarregat a Jordi Borràs (habitual col·laborador d'El Món) l'elaboració d'un llibre amb l'únic objectiu de desacreditar SCC?

3.- ¿Com encaixa un encàrrec d'aquestes característiques amb la distància crítica que han de mantenir els professionals de la informació?

Alhora, SCC vol deixar clar:

a.- Que el dret de rectificació, com bé sap qualsevol graduat en Periodisme, no està pensat per a modificar la línia informativa de cap mitjà sinó per protegir les persones (físiques o jurídiques) d'informacions que els facin mal, intencionadament o no.

b.- Que comparteix amb el Grup Barnils que "les informacions rigoroses i contrastades s'emparen sempre en la llibertat d'expressió i de premsa i no haurien de ser objecte de denúncia". El que passa és que difícilment es pot considerar rigorosa i contrastada una informació que no dóna veu a tots els actors implicats. ¡No diguem ja quan el silenciat és l'objecte principal de la mateixa i resulta especialment malparat!:
http://www.mon.cat/cat/notices/2016/02/l_europarlament_obvia_els_vincles...

c.- Que SCC continuarà protegint-se amb totes les eines de què disposi de les contínues agressions que rep per tractar de posar en el debat públic els plantejaments dels que aposten amb fermesa per la convivència entre catalans i d'aquests amb la resta d'espanyols.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat