SCC exigeix a la Presidenta i la Mesa del Parlament que rebutgin la tramitació d'una proposta de "Cop d'Estat"

Societat Civil Catalana, alarmada per les conseqüències de la iniciativa dels grups parlamentaris de Junts pel Sí i de la CUP, que pretenen sotmetre a votació la tramitació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent davant el Ple del Parlament de Catalunya, posa de manifest el següent:

1.- El Parlament de Catalunya no pot democràticament tramitar les conclusions, contràries a la Constitució, de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent.

Les esmentades conclusions suposen el desenvolupament del full de ruta secessionista i la programació d'un Cop d'Estat destinat a trencar amb l'ordre democràticament establert i a substituir-lo per un altre il·legal i il·legítim.

Ens trobem, per tant, davant d'un clar desafiament que no neix d'una interpretació particular de la Constitució, sinó de la voluntat manifesta de substituir l'ordre establert per un règim il·legal.

En aquest sentit, són especialment greus:

- L'expressió "desconnexió amb l'Estat espanyol" i la convocatòria d'unes eleccions constituents (conclusió 5).

- La voluntat de trencar amb les institucions espanyoles que es fa evident amb l'apel·lació al fet que les lleis de desconnexió del Parlament de Catalunya "no són susceptibles de control, suspensió o impugnació per part de cap altre poder, jutjat o tribunal" (conclusió 7).

- El propòsit de ruptura de la sobirania nacional subjacent en la constitució d'una Assemblea Constituent, on les decisions "seran de compliment obligatori per a la resta de poders públics i per a totes les persones físiques i jurídiques" sense submissió al "control, suspensió o impugnació per cap altre poder, jutjat o tribunal" (conclusió 9).

En definitiva, es tracta de l'anunci d'un cop d'Estat.

2.- Catalunya es mereix un parlament responsable, i els catalans no podem permetre diputats insubmisos.

Cal recordar que els treballs de la Comissió del Procés Constituent són desenvolupament de la Resolució 1 / XI del Parlament de Catalunya, de 9 de novembre de 2015, declarada inconstitucional per la Sentència del Tribunal Constitucional 259/2015, de 2 de desembre.

Així ho ha establert el citat Tribunal en el seu Auto del 19 de juliol de 2016, on declara que "ha conegut les conclusions aprovades per la Comissió parlamentària d'estudi i constata que el seu contingut contravé clarament els mandats a què es ve fent referència, per la que -en el compliment de les advertències que consideri necessari realitzar- els obligats han de tenir en compte aquesta apreciació", i també acorda "advertir als poders implicats i als seus titulars, especialment a la Mesa del Parlament, sota la seva responsabilitat, del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir els mandats enunciats".

Per això, cal concloure que la tramitació de les conclusions aprovades a la Comissió del Procés Constituent suposa una vulneració de la Constitució i un desacatament a les resolucions del Tribunal Constitucional.

3.- Reclamem la devolució de les nostres institucions democràtiques, avui segrestades pels que les han posat al servei de la ruptura, transgredint l'Ordenament jurídic i la legalitat democràtica.

La democràcia no és només votar. Abans de res és el respecte a la llei i l'Estat de Dret. La ruptura de les normes bàsiques de convivència que patim a Catalunya és intolerable per als ciutadans, que ens veiem amenaçats des del propi Parlament amb la submissió a òrgans i institucions (l'anomenada "Assemblea Constituent") que actuen al marge de la llei i sense el control dels tribunals. La mera amenaça d'una cosa així, fins i tot abans de la seva realització, és intolerable per a la seguretat jurídica i la pau social.

4.- Exigim que els partits constitucionalistes abordin aquest desafiament des de la unitat i amb altura de mires.

El desafiament secessionista és el problema polític més rellevant que vivim actualment a Espanya. L'amenaça de ruptura és, com veiem, constant i comporta la fallida de la convivència a Catalunya i la capitulació dels catalans a un règim amb total manca dels mínims paràmetres democràtics.

La prolongada interinitat del govern i un possible futur govern que no tingui una sòlida majoria parlamentària dificulten la solució d'un problema que no pot esperar més. Es fan necessaris pactes amplis que permetin que el Govern que finalment resulti tingui el suport suficient per restablir l'Estat de Dret a Catalunya.

5.- Per sentit i obligació democràtica, SCC exigeix:

- Que els diputats i grups parlamentaris acatin la Constitució i les decisions del Tribunal Constitucional.

- Que els diputats i grups parlamentaris renunciïn a sol·licitar la tramitació al Ple de les conclusions adoptades per la Comissió del procés constituent.

- Que en cas de presentar aquesta sol·licitud, la presidenta del Parlament i la Mesa compleixin amb les seves obligacions constitucionals i rebutgin la tramitació.

- Que els diputats es neguin a participar en una tramitació que vulnera directament el que estableix el Tribunal Constitucional.

- Que, en qualsevol cas, el Tribunal Constitucional i el Govern exerceixin les seves funcions constitucionals per posar fi a la situació de rebel·lia institucional en què alguns pretenen col·locar a les institucions catalanes.

A Barcelona, ​​a 26 de juliol del 2016.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat