SCC es concentra amb èxit contra la decisió de l'Ajuntament de Sitges de declarar persona non grata al Cap de l'Estat

Societat Civil Catalana s'ha concentrat aquest dissabte a la Plaça del Pou Vedre de Sitges (antiga Plaça d'Espanya) per protestar contra la resolució, aprovada per l'Ajuntament del municipi, de declarar persona non grata al Cap de l'Estat, el rei Felip VI, i a la resta de la família reial.

L'entitat, que ha convidat a sumar-se a l'acte a totes aquelles persones i col·lectius que respecten les regles de convivència i tolerància pròpies de la democràcia, considera que la decisió del consistori no té una justificació racional i és una greu irresponsabilitat política.

L'acte, que ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de l'atac terrorista de Niça i de l'intent de Cop d'Estat a Turquia, ha comptat amb la intervenció del president de l'associació, Rafael Arenas, el vicepresident tercer, José Domingo, i el coordinador de l'Agrupació del Garraf, Esteban Sánchez Pomés. Arenas ha assegurat que la figura del Rei és "el reflex que la història dels catalans és la mateixa que la dels espanyols" i que la finalitat de declarar-li persona non grata és "trencar amb els sentiments que ens uneixen a tots els espanyols ".

A més, ha deixat clar que la concentració que ha organitzat Societat Civil Catalana "no té res a veure amb el debat monarquia o república". De fet, Arenas ha explicat que "estem aquí per deixar clar que els símbols són importants i ha afirmat que" l'independentisme ha patit la derrota del 27S, però segueix actiu. És important seguir reivindicant una Catalunya dins d'Espanya ", ha sentenciat.

José Domingo, per la seva banda, ha reiterat que s'ha de "respectar la figura del Cap de l'Estat, independentment que siguem republicans o monàrquics" i que aquesta decisió no s'ha pres per l'actuació del Rei a Catalunya, sinó perquè "hi ha una campanya orquestrada pel separatisme, que ningú s'enganyi". En aquest sentit, ha assegurat que el que s'està buscant amb aquest tipus d'accions és "desacreditar les institucions espanyoles".

D'altra banda, fa uns dies Societat Civil Catalana ja va enviar una carta a l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, amb la intenció d'expressar el seu rebuig a la resolució, argumentant que la raó final de l'acord no és censurar la figura del Rei, sinó desmerèixer i devaluar la monarquia parlamentària com a símbol de la unitat d'Espanya.

L'acte d'aquest dissabte s'emmarca en la campanya que està duent a terme l'entitat titulada "Els nostres símbols, els nostres drets". De fet, ja s'han celebrat concentracions sota aquest lema en els Ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç dels Horts, on s'ha reclamat la presència de la senyera i de la bandera d'Espanya, en la seva qualitat de banderes oficials de Catalunya i d’Espanya.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat