SCC en la Diada: "Ni els catalans ni la nostra economia aguantem quatre anys més de Procés i de confrontació"

 

Societat Civil Catalana celebra la Diada amb una campanya de comunicació aèria demanant una gran mobilització cívica i democràtica que posi fi al Procés. «Quatre anys més de Procés i la decadència ja serà irreversible», ha afirmat el seu president, Fernando Sánchez Costa, en roda de premsa a la Barceloneta

 

Societat Civil Catalana ha sorprès aquest 11 de setembre amb una campanya aèria a les platges de Barcelona i del Maresme encoratjant la ciutadania a trencar l'espiral de la decadència i a posar fi a la dècada del Procés. Una avioneta ha recorregut durant tot el matí el trajecte entre Barcelona i Mataró amb una pancarta gegantina amb el lema "Aturem la decadència".

 

El president de l'associació, acompanyat per altres membres de la Junta Directiva, ha explicat el significat de l'acció en una roda de premsa a les platges de la Barceloneta: "És hora que una àmplia mobilització de tots els catalans acabi la fosca dècada del Procés. Ni els catalans ni la nostra economia no podem suportar més confrontació i ruptura: quatre anys més de Procés i ens enfonsem. Hem de passar de la dècada de la confrontació a la dècada de la reconstrucció. Catalunya necessita un nou temps i per això ningú pot quedar-se a casa a les properes eleccions".

 

L'entitat ha insistit en el triple declivi que viu Catalunya a causa de la ruptura independentista: decadència econòmica, institucional i social. Sánchez Costa ha recordat els milers d'empreses que han fugit, la pèrdua de competitivitat de la regió en el marc europeu, la caiguda de la inversió estrangera o la pèrdua del PIB relatiu a Espanya. "L'11 de setembre és una data commemorativa d'una derrota. Però també és el record de l'espectacular ressorgiment que van dur a terme els catalans en les dècades següents. Ara ens ha enfonsat la irresponsabilitat dels líders separatistes, que ens han portat al desastre. Però els catalans sabrem aixecar-nos i refer Catalunya. Necessitem que un clam s'estengui com una onada de canvi per tota Catalunya: Visca Catalunya, fora el mal Govern!"

 

Finalment, Societat Civil Catalana ha demanat traslladar la festa de Catalunya al dia de Sant Jordi, ja que l'11 de setembre ha estat colonitzat i apropiat pels independentistes, tal com han instrumentalitzat totes les altres institucions i símbols de Catalu

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat