SCC demana empara i protecció a rector UAB davant extremistes secessionistes que volen expulsar els membres de entitat

Societat Civil Catalana ha demanat al rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que adopti les mesures oportunes perquè els grups extremistes secessionistes que aspiren a expulsar del centre universitari als membres de l'entitat no aconsegueixin el seu objectiu.

En una carta signada pel president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, catedràtic de Dret Internacional Privat a la UAB, remesa a Ferran Sancho, l'entitat li ha recordat al màxim responsable de la universitat que aquest dijous hi ha convocat un acte "que anima ni més ni menys que a l'expulsió de la UAB dels estudiants i professors que formem part de Societat Civil Catalana" i que aquest esdeveniment se suma a una sèrie d'actes contra l'associació que pretenen, si més no, acovardir als seus membres.

En aquesta línia, Arenas ha assenyalat que "seria desitjable" que la comunitat universitària, que Sancho encapçala, "mostri institucionalment el seu rebuig a les agressions i coaccions que patim els integrants de SCC a la UAB". I, per sobre de tot, "es garanteixi la protecció dels qui ens sentim amenaçats i, per descomptat, les llibertats d'expressió i de reunió per a tots els membres de la nostra comunitat universitària".

"L'estigmatització del discrepant"

La missiva s'ha enviat després que el passat 19 d'abril un grup d'extremistes independentistes proferís insults molt greus, tractés d'acovardir membres de l'agrupació de Societat Civil Catalana a la UAB i exhibís i fes servir navalles per destrossar una bandera d'Espanya que onejava a la carpa informativa de l'associació.

Tres dies després, el 22 d'abril, els intolerants secessionistes van tornar a manifestar-se contra l'entitat al campus de la UAB. Ara, el proper dijous, els mateixos col·lectius han convocat una concentració contra Societat Civil Catalana vinculant a l'entitat amb col·lectius nazis.

"L'obsessió malaltissa per vincular a entitats com Societat Civil Catalana amb moviments de tall totalitari, a més de resultar grotesca, constitueix una prova palpable de l'estigmatització del discrepant que patim els no nacionalistes a Catalunya. Es tracta d'una estratègia de contramobilització que implica una escassa o nul·la cultura democràtica i que, òbviament, requereix silenciar el que no convé que se sàpiga. Tanmateix, la realitat és que són moltes les condemnes que hem fet de les diverses formes de totalitarisme. L'última, precisament al fil dels incidents de fa dues setmanes", ha afegit Arenas en la seva carta al rector de la UAB.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat