SCC assegura que el nomenament de Quim Torra empitjora la situació que es viu a Catalunya

El candidat a la presidència de la Generalitat destaca per generar divisió, confrontació i violència i insisteix a ignorar a la majoria dels catalans, que estan a favor de continuar a Espanya i a la Unió Europea

Societat Civil Catalana lamenta profundament que s'hagi proposat a Quim Torra com a candidat a president de la Generalitat. No només es tracta d'un representant elegit a dit per l'exlíder de l'executiu català, Carles Puigdemont, que en aquest moment està fugint de la justícia espanyola, sinó que fins ara únicament ha destacat per les seves declaracions xenòfobes contra la resta Espanya i contra tots els catalans que estan a favor de continuar a Espanya i a la Unió Europea.

De fet, en el seu discurs d'investidura només s'ha dirigit a tots aquells catalans que estan a favor de la ruptura i d'aixecar fronteres, un col·lectiu que no suma ni la meitat del conjunt de la població catalana. Per tant, ha girat l'esquena a un dels principis més importants del càrrec que pretén exercir: representar a tota la ciutadania, independentment que pensi com ell o no ho faci.

En la seva intervenció també s'ha dedicat a deixar clar que continuarà desafiant l'Estat de Dret, prenent decisions de forma unilateral i il·legal amb l'únic propòsit de materialitzar el seu objectiu secessionista costi el que costi. Amb aquesta declaració d'intencions, és evident que la seva proposta de diàleg al president del Gobierno, Mariano Rajoy, és pur postureig i que en cap concepte pretén arribar a un acord. Hauria de deixar d'enganyar no només als que estan en contra dels seus objectius, sinó a tots aquells que volen assolir la independència d'una manera pacífica.

D'altra banda, l'entitat denuncia la cínica crida a la mediació que en cap cas és possible, perquè el problema a què ens ha conduït el separatisme és un problema entre catalans, una societat catalana clarament trencada en dues meitats on una d'elles vol imposar-se a l'altra amb la ruptura unilateral de l'Estat de Dret.

En definitiva, en la seva declaració d'intencions al Parlament de Catalunya, ha fet pública la seva intenció de seguir generant divisió, confrontació i violència no només entre catalans, sinó entre independentistes i ciutadans de la resta d'Espanya.

Davant aquesta desagradable notícia, Societat Civil Catalana assegura que continuarà treballant per fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans i per aconseguir que Catalunya torni a destacar per ser un lloc on regni el respecte dins de la diversitat. A més, adverteix que estarà molt pendent de les decisions que prengui el nou president català i que actuarà amb la màxima contundència, com ho ha fet fins ara, en el moment en què s'executin mesures contràries a la Constitució, a l'Estatut de Catalunya i a tot el marc legal.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat