Rosiñol i Tey fan una crida a la defensa de la democràcia a la inauguració de les jornades de Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana ha donat el tret de sortida a les jornades de l'entitat sota el títol 'La democràcia constitucional al segle XXI'. Des d'aquest divendres fins al diumenge es realitzaran debats i discursos, a l'Hotel Alimara de Barcelona, ​​en els quals s'analitzarà la situació política que es viu a Catalunya, els moviments populistes que circulen per Europa i la relació entre el discurs populista i el procés independentista.

A la inauguració, el president de l'associació, José Rosiñol, ha agraït a tots els presents la seva assistència a les jornades i ha explicat que l'objectiu és que durant aquests tres dies "es parli de democràcia, de llibertat i de societats exclusives i no excloents ".

A més ha deixat clar que a Catalunya "darrere de la demagògia hi ha una tendència cap a la tirania", en al·lusió als representants del secessionisme i que, en aquest moment, "vivim una gran crisi de la legitimitat de la democràcia". 

No obstant, el president de Societat Civil Catalana ha assenyalat que aquesta situació, que no només es viu a Catalunya, sinó a tot Europa, "és una oportunitat per començar a assentar les bases d'una democràcia" dotada d'uns marcs de "convivència i concòrdia” i en la qual sigui el poble qui s'encarregui d'empènyer a la classe política a la defensa del sistema democràtic.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'entitat i responsable de l'àrea internacional, Miriam Tey, ha assegurat que les jornades se celebren amb la intenció “d’obrir les portes i finestres" de Barcelona i portar oxigen a aquesta ciutat "dominada des de fa massa temps per una espècie de cloenda identitària i narcisista que tot ho envaeix".

En aquest sentit, Tey ha expressat la seva preocupació per "l'onada populista que corroeix els fonaments de les democràcies constitucionalistes" que, precisament, "és la que ha adoptat el procés independentista a Catalunya" i que l'única manera de fer front a aquesta situació i superar aquesta "crisi profunda" és "enfortir el nostre model". D'altra banda, ha volgut destacar i valorar positivament que s'han superat totes les expectatives d'inscripció.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat