Ramos: "La sanitat ens uneix però encara ens pot unir millor"

Ramos: "La sanitat ens uneix però encara ens pot unir millor"

Societat Civil Catalana ha celebrat, aquest dimecres, un esdeveniment relacionat amb la salut sota el títol de "La salut també ens uneix" amb la participació de responsables de sanitat de diferents Comunitats Autònomes.

Joaquim Coll, vicepresident de Societat Civil Catalana, ha indicat en la presentació de l'acte que des de l'entitat "no ens conformem amb dir junts i prou, sinó que diem junts i millor" i ha reivindicat que s'ha de fer un projecte comú espanyol "més inclusiu, compartit i fort, que necessita canvis i reformes".

En aquest sentit, respecte a l'actualitat política, Coll ha assenyalat que l'independentisme ha estat derrotat: "Per dissimular la derrota del separatisme després del 27S es van inventar la mentida que encara que no tinguessin la força dels vots si tenien la legitimitat per iniciar un procés de secessió, però avui hem vist que això tampoc és així, ja que no tenen la majoria per aprovar ni tan sols els pressupostos".

El vicepresident de Societat Civil Catalana, a més, ha posat en valor la tasca que està realitzant la sectorial de Salut de l'entitat, de responsabilitat de Àlex Ramos, membre de la Junta Directiva, i qui ha moderat l'acte.

Ramos, per la seva banda, ha definit el sistema sanitari espanyol amb una paraula: solidari. "El nostre sistema es basa en aportar en funció dels ingressos i rebre en base a les necessitats de cadascú. Aquest sistema s'aplica en altres països com el Regne Unit, Holanda o Noruega, entre d'altres. El sistema funciona", ha afegit.

No obstant això, hi ha coses que es poden millorar i Ramos ha esbossat alguns temes: "La sanitat ens uneix però encara ens pot unir millor. Hem de connectar els sistemes informàtics i compartir la història clínica, per exemple, i eliminar traves burocràtiques, entre altres millores".

"La sanitat és un element molt important per cohesionar el país"

Durant les diferents intervencions, cadascun dels convidats ha explicat la seva experiència en relació a diversos temes, que afecten a tots els usuaris independentment de la Comunitat Autònoma en què resideixin, com la recepta electrònica, la targeta sanitària única o la necessitat de tenir un sistema de salut ben cohesionat a nivell nacional.

Jesús Almuiña, conseller de Sanitat de la Xunta de Galícia, ha defensat que "la sanitat és un element molt important per cohesionar el país" i Martín Blanco, viceconseller de Salut de la Junta d'Andalusia, ha afegit que es pot apostar per "un sistema de solidaritat i suport mutu" amb "particularitats" pel que ha assenyalat que cal "construir més salut, que és sinònim de més igualtat".

Alberto Leiva, metge i membre de la sectorial de Salut de Societat Civil Catalana, ha reivindicat aspectes del sistema nacional de salut que funcionen molt bé com el programa MIR, la professionalitat dels metges i infermeres, i el sistema de trasplantaments, que ha qualificat com "excel·lent".

Finalment, Rafael Bengoa, exconseller de Salut del Govern del País Basc, i Carlos Moreno, director general d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, han intervingut en l'esdeveniment a través d'un vídeo enviat per a tal ocasió.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat