Rafael Arenas: "Reclamem un pacte als partits democràtics que doni resposta al desafiament secessionista"

Societat Civil Catalana s'ha reunit aquest dimarts amb el grup parlamentari del Partit Popular al Congrés dels Diputats. La trobada ha comptat amb la presència del president de l'entitat, Rafael Arenas; la vicepresidenta, Miriam Tey; i la vocal, Isabel Fernández Alonso; que han estat rebuts pel portaveu del PP a la cambra baixa, Rafael Hernando; la portaveu adjunta, Dolors Montserrat; i la secretària primera de la Mesa del Congrés, Alícia Sánchez Camacho.

Arenas ha valorat de manera positiva la reunió i ha deixat clar que la intenció és mantenir reunions equivalents amb la resta de forces polítiques, tenint en compte que el propòsit de Societat Civil Catalana és "reclamar als partits democràtics que signin un pacte que doni resposta al desafiament secessionista".

En aquest sentit, el president de l'entitat ha fet especial èmfasi que el full de ruta independentista és "un problema de tots els espanyols", i que és imprescindible, per tant, que les forces polítiques representades al Congrés "no es quedin al marge". De fet, ha explicat que el problema no és només la secessió, sinó "la qualitat democràtica de la societat catalana".

El president de Societat Civil Catalana ha assegurat que és "necessari i urgent" que es produeixi una "resposta conjunta que s'ha de traduir en polítiques de pactes que siguin decisius tant a nivell local, com autonòmic i estatal", amb la intenció d'aconseguir objectius com "l'efectiva neutralitat en les institucions, el cessament de les ingerències nacionalistes a l'escola i el respecte als símbols comuns en els espais de titularitat pública ".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat