Ofensiva de SCC per pomoure la participació electoral dels constitucionalistes: "Si no votes, ho tornaran a fer"

 

L'entitat ha posat en marxa aquest matí una campanya a tot Catalunya per promoure la participació electoral, recordant que una nova victòria independentista suposaria més fractura, empobriment i discriminació. "Hem de posar fi a aquesta dècada de confrontació. Quatre anys més de Procés i tots plegats ens anem pel desguàs", afirma el president de l'associació

 

Societat Civil Catalana continua la seva estratègia de conscienciació sobre la importància de les eleccions autonòmiques de febrer del 2021. A partir d'avui i durant tota la segona quinzena d'octubre, l'entitat desplegarà a tot Catalunya la campanya "Si no votes, ho tornaran a fer". És un missatge dirigit específicament a tots aquells que van votar el 2017 per les forces constitucionalistes i ara es plantegen l'abstenció electoral.

 

"Hi ha condicions objectives per a una derrota de l'independentisme, diu el president de SCC, Fernando Sánchez Costa-. Els catalans estem farts del Procés i som conscients que ha provocat un clar declivi. Però cal anar a votar i convertir l’esgotament en vots de canvi. Mai direm a qui ni què votar, només volem posar tots els catalans davant la seva responsabilitat històrica i animar-los a participar en les eleccions. Ens estem jugant el futur d’una generació. Quatre anys més de Procés i Catalunya se’n va pel desguàs".

 

Amb aquesta campanya, l'entitat constitucionalista pretén combatre la tendència cap a la desmobilització electoral dels no independentistes que indiquen les enquestes. La campanya comença aquest dimarts, amb diversos cartells a les principals estacions del metro de Barcelona. Dimarts que ve arribarà als carrers de Girona, Lleida i Tarragona. A finals d'octubre s'estendrà per ciutats de l'àrea metropolitana i capitals de la comarca de la Catalunya interior. A partir d'avui simpatitzants de SCC arreu de Catalunya també penjaran cartells als espais urbans habilitats pels Ajuntaments.

 

El missatge d'aquesta campanya gira al voltant de la famosa declaració dels líders independentistes: "Ho tornarem a fer". Societat Civil Catalana recorda el que han fet aquests dirigents processistes: fracturar-nos, enredar-nos, empobrir-nos i discriminar-nos. La participació electoral és essencial per evitar que ho tornin a fer. La campanya comença ara, quan les eleccions estan a l'horitzó però no es convocaran. "Quan comenci el període electoral i la campanya estrictament dita, desapareixerem del mapa. Serà el moment dels partits", conclou Sánchez Costa. 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat