L'expresident del Consell Europeu, Herman van Rompuy, mostra la seva simpatia cap a Societat Civil Catalana a Brussel·les

Internacional

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol; la vicepresidenta de l'entitat, Miriam Tey; i la catedràtica de Dret Constitucional, Teresa Freixes; s'han reunit aquest dilluns amb l'expresident del Consell Europeu i exprimer ministre de Bèlgica, Herman van Rompuy.

Els dirigents de l'associació li han expressat el seu punt de vista en relació a la situació política i social que s'està vivint a Catalunya des de fa anys. Rosiñol ha volgut fer especial èmfasi que no es tracta d'un conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya, sinó que és, sobretot, un problema entre catalans. De fet, li ha assegurat que en aquest moment hi ha una majoria constitucionalista que desitja romandre a Espanya i seguir formant part de la Unió Europea, per aquest motiu ha lamentat que les entitats secessionistes no hagin acceptat la proposta de diàleg de Societat Civil Catalana per rebaixar el clima de tensió social.

En aquest sentit, han explicat a l'expresident del Consell Europeu que precisament un dels grans objectius de l'entitat és fomentar la convivència i la concòrdia i convertir Catalunya en un territori en el qual predomini la tolerància, la solidaritat i el respecte dins de la diversitat, convertint-se així en un referent a tot Europa.

Rosiñol ha assegurat que el que passa a Catalunya és un símptoma d'una malaltia europea, que és el populisme i el nacionalisme, i davant la greu situació que s'està vivint a tot el continent, l'ha informat que l'entitat està posant en marxa Societat Civil Europea. Un projecte basat en la defensa dels valors democràtics i la convivència, que pretén fer front a aquesta onada de populisme i nacionalisme que està creixent a Europa.

Herman van Rompuy, per la seva banda, ha mostrat simpatia cap a Societat Civil Catalana i la creació del nou projecte a Europa i ha fet referència a la importància que té unir esforços i unificar accions per afrontar els reptes que s'acosten. Per aquest motiu, ha assegurat que ningú tindrà èxit si aposta pel secessionisme. A més ha destacat que un Estat nou independent seria un tercer país pel que fa a la Unió Europa i els tractats, des del mateix dia de la seva independència, no s'aplicarien en aquest territori, això és que Catalunya quedaria immediatament fora de la Unió Europea.

Poc abans, el president de Societat Civil Catalana i la vicepresidenta han mantingut una trobada amb la premsa estrangera i amb els corresponsals dels mitjans de comunicació espanyols, en el qual, tal com han fet amb l'exprimer ministre de Bèlgica, han analitzat la situació actual catalana i han presentat el seu nou projecte a escala europea.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat