"La separació de Catalunya, ni la volem ni ens interessa als treballadors, les treballadores i altres classes populars"

 "La separació de Catalunya, ni la volem ni ens interessa als treballadors, les treballadores i altres classes populars"

Societat Civil Catalana ha presentat en públic, aquest dijous, l'agrupació de Treballadors i Treballadores de Catalunya amb l'objectiu de donar "la veu als treballadors i treballadores que pensa que el procés de separació de Catalunya de la resta d'Espanya no és ni un procés lògic per a una societat plural com la catalana ni per a un futur tranquil i democràtic de les classes treballadores i populars que configuren la majoria social de Catalunya".

En l'acte han intervingut Joaquim Coll, vicepresident de Societat Civil Catalana, i Àlex Ramos, vocal de la Junta Directiva de l'entitat, que ha llegit un text de Manuel Zaguirre assenyalant que els treballadors estan més ben units i sent solidaris i assegurant que la separació de Catalunya, ni la volem ni ens interessa.

Des de l'agrupació, que no té entre els seus objectius la de substituir els sindicats tradicionals, es defensarà que "s'està generant una idea, de manera injustificada, que les organitzacions sindicals (i per tant la majoria dels treballadors i treballadores de Catalunya ), estan pel procés separatista".

Ramos ha recordat -fent referència al text de Zaguirre- que en "una hipotètica separació de Catalunya es consideraria com estranger a llocs d'Espanya amb qui compartim arrels molts de nosaltres, passant aquesta consideració als nostres pares, avis i altres familiars que viuen en aquestes terres".

A més, una secessió suposaria "la sortida automàtica de la Unió Europea amb la pèrdua de drets i beneficis que avui representa pertànyer a ella" i "ens separaria del veritable projecte comú de construcció d'una Europa justa i democràtica, on els nostres descendents puguin viure de forma tranquil·la, i en la construcció no podríem influir d'acord a la nostra manera de ser i els nostres interessos".

"La separació de Catalunya de la resta d'Espanya, ni la volem ni ens interessa als treballadors, treballadores i altres classes populars de la nostra Comunitat, sent els únics beneficiats la casta política i burgesia catalanes, que desplaçarien els seus interessos econòmics a zones geogràfiques fora de perill dels efectes de la separació", ha afegit Ramos.

Finalment, el vocal de la Junta Directiva ha indicat que l'agrupació és "transversal, oberta i pluralista"; i "expressa els nostres propis sentiments i conviccions que una Catalunya fundada en el Treball, la Solidaritat i la Justícia, només serà possible interactuant de manera harmònica i equilibrat amb el conjunt d'Espanya, tal com ve succeint des de fa segles".

A l'acte també han intervingut a títol individual J.M Contreras, de la mateixa agrupació; Manuel Gómez Acosta, primer enginyer industrial a la llista de CCOO per un Comitè d'Empresa; Joan J.Escanilla, coordinador del sindicat majoritari de funcionaris de Catalunya, CSI-F; i Manuel Aguilella, responsable del Sindicat Independent de Correos.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat