Joves dissidents a la UAB

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des que es va constituir (fa uns pocs mesos), l'Agrupació de Joves de Societat Civil Catalana d'aquesta universitat (SCC-UAB) ha patit tantes agressions com iniciatives públiques ha promogut. Els integrants de totes les carpes desplegades han estat ferotgement increpats, com es pot veure en aquest il·lustratiu vídeo. Els estudiants de SCC-UAB pateixen quotidianament diferents formes de coacció per part de col·lectius oposats ideològicament i han de suportar pintades atemptatòries a Societat Civil Catalana a les quals se'ls acusa de "feixistes o amics de feixistes" i es demana la seva expulsió de la UAB . Aquests fets, carregats d'odi, ja han estat denunciats davant les autoritats universitàries, que incomprensiblement encara no han ordenat el seu esborrat.

Però el que ha passat aquesta setmana resulta particularment alarmant. Els estudiants de SCC-UAB van decidir organitzar un cinefòrum al voltant del documental "Dissidents. El preu de la discrepància a la Catalunya nacionalista", el dia 13 de desembre. Per publicitar-lo, van col·locar una carpa a la Plaça Cívica els dies 2 i 12 del mateix mes. El dia 2, mentre repartien fulls d’informació de l'acte, van ser intimidats pels intolerants de guàrdia que també van sostreure una bandera espanyola, que després van cremar. Però el dia 12, pel mateix motiu, es va produir un espectacle realment dantesc. Cinc estudiants, i també dos professors de Societat Civil Catalana, van ser literalment acorralats a la carpa per un centenar de radicals embogits, que cridaven consignes com "Nazis No", "La UAB serà sempre nostra", "Visca Terra Lliure" i altres perles similars, havent de ser protegits pels serveis de seguretat de la UAB i per un grup d'antiavalots. La nit del 12 al 13, els radicals van ocupar la sala on estava previst que es desenvolupés el cinefòrum i van col·locar una gran pancarta a l'edifici que l'alberga, assenyalant una vegada més a Societat Civil Catalana com una organització feixista. Tot molt "democràtic"!

Malgrat això, els Joves de SCC-UAB no van desistir en la seva obstinació i l'acte finalment va poder celebrar-se en un lloc recòndit del campus, això sí, entre crits i amenaces dels intolerants i protegits per un fortíssim dispositiu de seguretat. Però va valer la pena. Els membres de Societat Civil Catalana ens sentim especialment reconfortats aquell dia en comptar amb la presència i el decidit suport d'altres alumnes i professors de la UAB, així com de vuit diputats del Parlament de Catalunya, nombrosos regidors de municipis propers, diversos històrics lluitadors contra el nacionalisme a Catalunya i membres de Barcelona amb la Selecció que, per desgràcia, van experimentar en pròpia pell un intent d'agressió quan abandonaven el campus.

La valentia i l'obstinació d'aquests nois ha permès sumar evidències incontestables (no deixin d'accedir als links!) de la intolerància que patim a Catalunya els que no hem claudicat davant el pensament únic. La dissidència ja té relleu.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat