Josep Ramon Bosch: "Societat Civil Catalana continuarà treballant per fomentar la concòrdia a Catalunya i representar tots els catalans constitucionalistes"

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha explicat aquest dilluns que l'entitat "continuarà treballant per fomentar la convivència i la concòrdia a Catalunya" en aquesta nova etapa. En una roda de premsa celebrada a la seu l'associació ha deixat clar que la voluntat de l'entitat és "seguir representant a tots els catalans constitucionalistes".

Bosch ha estat acompanyat per l'expresident, José Rosiñol; el vicepresident, Àlex Ramos; el tresorer, Xavier Marín; i el secretari, Manuel Miró; i ha explicat que en l'assemblea de socis celebrada el passat dissabte va ser nomenat president després de rebre el suport de gairebé un 70% cent dels socis.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'expresident de l'entitat, Rafael Arenas, havia de ser l'únic candidat, però va presentar una llista que no va convèncer a la majoria dels socis. Davant aquella situació Rosiñol va presentar la seva candidatura i amb la finalitat de no dividir internament l'entitat, Josep Ramon Bosch va ser proposat amb la intenció d'aglutinar el major percentatge de vots a favor.

Davant el petit percentatge en contra que va rebre, Bosch ha assegurat que té una "voluntat clara d'integració" i de parlar amb tothom i que aquesta nova etapa s'obre a causa d'una sèrie de "discrepàncies internes" i no per "motivacions econòmiques ". De fet, en l'assemblea es va aprovar la gestió de 2017 i 2018. A més ha assenyalat que gestionar una entitat transversal com Societat Civil Catalana sempre ha estat complicat.

Per la seva banda, José Rosiñol ha explicat que s'han produït "discrepàncies internes lògiques en una entitat transversal". No obstant això, ha lamentat profundament s'hagin publicat "informacions falses que han tacat el seu nom, el de Míriam Tey, Sixto Cadenas i Ferran Brunet". A més ha assegurat que durant les últimes setmanes ha rebut "més de 60 trucades de mitjans de comunicació" i no ha volgut atendre a ningú "per responsabilitat, pel bé de Societat Civil Catalana, que està per sobre d'aquest tipus de qüestions personals".

En relació a la seva etapa com a president, ha assegurat que es va basar en intentar trobar una via de sortida a la situació actual. Rosiñol ha afirmat que ha invertit "el 99% del meu temps a combatre el secessionisme i l'1% a qüestions internes" i que "ho tornaria a fer" perquè "el nostre problema està fora i no entre nosaltres". A més ha mostrat tot el seu suport al nou equip de l'entitat.

D'altra banda, Alex Ramos ha assegurat que la gestió de Societat Civil Catalana "sempre ha estat complexa però també il·lusionant" i que les filtracions fan "molt mal". Tot i això, ha deixat clar que l'entitat continuarà realitzant la seva tasca amb "el mateix rigor" amb què ho ha fet fins ara, defensant el "Estat de Dret" i reclamant "un govern a Catalunya que representi al conjunt de la ciutadania".

En aquest sentit, ha afegit que l'associació no deixarà de realitzar les accions que consideri oportunes davant el que pugui succeir en 2019 i seguirà organitzant actes i conferències per a fomentar la convivència i la concòrdia a Catalunya.

A més ha agraït a tots els membres de la junta anterior i l'expresident José Rosiñol "la seva tasca i la seva gestió al capdavant de l'entitat".

En relació al cas de l'espionatge dels Mossos d'Esquadra a catalans constitucionalistes, Josep Ramon Bosch ha recordat que ha estat un dels afectats i que a través del seu advocat es presentaran al·legacions, "perquè es tracta d'un fet d'extrema gravetat que no deixarà passar de forma gratuïta ".

Pel que fa a la sentència sobre els insults cap a Societat Civil Catalana i a la seva persona, entre d'altres, Bosch ha lamentat que "se'ns digui feixistes a tots els que estem en contra de l'independentisme" i ha afegit que aquesta sentència és una mostra més que confirma que "aquestes acusacions són falses perquè no tenen cap fonament”.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat