Josep Ramon Bosch: "El procés ha mort i ara toca deixar enrere l'enfrontament i parlar de convivència"

El president de Societat Catalana assegura que l'entitat vol un govern constitucional a Espanya format per PP, PSOE i Ciutadans

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha explicat aquest dimarts, al costat de la carpa que ha col·locat l'entitat a Plaça Catalunya amb motiu de la diada de Sant Jordi, que la voluntat de l'associació passa per “la formació d’un govern constitucionalista compost per PP, PSOE i Ciutadans ", després de les eleccions del 28A. Bosch ha demanat a les tres forces polítiques que "facin un esforç" i “es posin d’acord" per formar un nou executiu capaç d'afrontar amb el màxim rigor i responsabilitat la situació que es viu a Catalunya.

En aquest sentit, ha lamentat profundament les paraules pronunciades pel president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la mediació internacional i ha deixat clar que "el procés ha mort" i que "és el moment de deixar enrere l'enfrontament i parlar de convivència ". Precisament aquest és un dels objectius clau de cara al futur de Societat Civil Catalana, que va aprovar el seu full de ruta en l'última assemblea de socis celebrada a finals de març. "Busquem la reconciliació, no estem aquí per aixecar fronteres sinó per fomentar la convivència", ha assegurat Bosch.

D'altra banda, ha recordat que avui l'entitat celebra el seu cinquè aniversari i ha fet un balanç positiu de la feina que s'ha fet fins ara, i que l'associació seguirà fent la seva tasca amb el mateix rigor i determinació. Sense anar més lluny, ha explicat que durant la jornada d'aquest dimarts passaran per la carpa de Societat Civil Catalana 15 autors a signar els seus respectius llibres, en els quals es realitza una anàlisi sobre la situació que es viu a Catalunya i sobre el futur de Espanya, des d'una òptica constitucionalista.

A més, ha anunciat que en unes hores l'entitat presentarà un altre llibre a Madrid amb la mateixa temàtica, en un acte en el qual participarà el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, a qui Bosch li ha agraït públicament "la seva presència i la seva col·laboració amb l'entitat una vegada més ".

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat