Josep Ramon Bosch cedeix el testimoni a una nova junta directiva que es constituirà en l'assemblea de socis de l'entitat

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha anunciat que deixarà d'ocupar aquest càrrec a partir de la propera assemblea de socis de l'entitat que se celebrarà el dia 26 de juny.

D'aquesta manera es materialitza la seva condició d'exercir aquest càrrec de forma temporal, en el moment en què va acceptar ser de nou president de l’associació al gener.

Durant la seva intervenció en roda de premsa ha explicat que en aquesta etapa de s'ha realitzat una gran aposta per la transparència. Al llarg d'aquests dos últims mesos "s'han encarregat dues auditories que han demostrat clarament que no hi ha hagut ni malversació ni irregularitats en la gestió econòmica de l'entitat", ha afirmat.

Bosch també ha destacat que el nombre de socis de l'entitat s'ha incrementat de 108 a 200, amb la clara voluntat “d'aconseguir consensos més amplis que marquin el futur de Societat Civil Catalana", com l'elaboració “d’un discurs dirigit a tots els catalans a favor de la permanència a Espanya i també a tots els catalanoparlants ", entre altres qüestions.

A més, ha assegurat que es proposarà a l'assemblea de socis "una reforma dels estatuts" per ampliar i enfortir l'estructura territorial de Societat Civil Catalana. "L'objectiu és incrementar el nombre de sectorials i territorials per tenir una major presència en totes les zones de Catalunya".

D'altra banda, Bosch ha reclamat "generositat" al PSOE, a Ciutadans i al PP per arribar a "amplis acords d'Estat" i formar a tot Espanya "governs constitucionalistes que no hagin de dependre de les forces polítiques separatistes", que es caracteritzen per actuar al marge de la llei.

En relació al judici del Procés, ha assenyalat que la intervenció de l'advocat de Joaquim Forn és "una mostra clara que es va produir un frau de llei a Catalunya" per part dels líders independentistes a la tardor de 2017.

Finalment, ha fet una valoració positiva de l'acord de cooperació a què ha arribat Societat Civil Catalana amb l'entitat constitucionalista Foro España i ha anunciat que es realitzaran futures accions conjuntes.

Per la seva banda, el vicepresident d'aquesta associació, Mariano Gomà (expresident de SCC), que també ha estat present a la roda de premsa al costat del president, Salvador Sánchez Terán; ha assegurat que Foro España "treballa per defensar l'Estat de Dret, la Constitució i l'Estatut" i que a la seu de Societat Civil Catalana "se sent com a casa". Sánchez Terán també ha assegurat que aquest acord servirà per arribar a "objectius comuns” i que l'associació que presideix és "un gran moviment de solidaritat amb tot Espanya".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat