Josep Borrell clausurarà les Jornades Internacionals de Societat Civil Catalana

International Summer Conference

Societat Civil Catalana organitza entre el divendres 13 i el diumenge 15 de juliol la seva primera escola d'estiu, que tindrà un segell internacional. Durant tres dies, acadèmics, polítics, intel·lectuals i periodistes de tot el món debatran sobre els principals reptes de les democràcies occidentals. El seminari debatrà com abordar tres fenòmens principals: el ressorgiment del nacionalisme, l'extensió del populisme i els nous intents de distorsionar l'opinió pública a través de fake news i altres tècniques similars.

El seminari vol abordar aquestes qüestions amb una perspectiva crítica, oberta i constructiva, per proposar solucions encaminades al bé comú. L'objectiu és trobar fórmules que permetin enfortir els principis de les democràcies constitucionals d'acord als nous paradigmes polítics i socials. Les jornades tindran un accent internacional, amb presència de destacats polítics i pensadors de diversos països europeus i d’Amèrica.

El Ministre d'Exteriors del Govern d'Espanya, Josep Borrell, clausurarà l'acte. També participaran en ell l'ex-ministre d'Exteriors Josep Piqué, així com dos ex-presidents Hispanoamericans. Durant tres dies, diversos polítics i intel·lectuals constitucionalistes catalans passaran per les aules d'aquesta escola estiuenca. Així Jordi Cañas i Susana Beltrán de Ciutadans, Carles Martí i Anna Balletbò del PSC o Enric Millo i Juan Milián del PPC. 

Entre les personalitats destacades que participaran en el simposi, cal sumar-hi també a Federico Mayor Zaragoza, ex-director general de la UNESCO i el veterà diplomàtic Javier Rupérez.

El seminari és obert a tots els ciutadans amb inquietuds polítiques. Es pot trobar la llista completa de conferenciants i el programa global d'aquestes jornades al següent enllaç.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat