José Rosiñol: "Anem a Berlín a explicar que la majoria de catalans estem a favor de la permanència a Espanya i del diàleg dins de la llei"

El president de Societat Civil Catalana lamenta que CCOO, UGT i el líder d'En Comú Podem hagin participat en una manifestació independentista

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, i la vicepresidenta de l'entitat i responsable d'internacional, Miriam Tey, han presentat aquest dilluns el programa d'actes que realitzaran el dia 18 d'abril a Berlín. Rosiñol ha deixat clar que el motiu pel qual ell i la Miriam Tey viatjaran a Alemanya és per defensar la pluralitat de Catalunya. "Volem explicar que la majoria de catalans estem a favor de la permanència a Espanya", ha assegurat.

Societat Civil Catalana treballa amb la finalitat de "fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans" i per crear "espais de diàleg que permetin arribar a acords sempre que es respecti la legalitat vigent" i aquest és, precisament, el missatge que l'entitat vol comunicar a Berlín.

Miriam Tey, per la seva banda, ha explicat que l'entitat també té previst a curt termini viatjar a Luxemburg, Brussel·les, Londres i Edimburg i que l'objectiu d'aquestes visites internacionals és "mantenir trobades amb premsa estrangera i espanyola, amb personalitats del món acadèmic i amb associacions".

Manifestació 15 abril

D'altra banda, Rosiñol ha lamentat que CCOO, UGT i el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, hagin assistit a la manifestació de diumenge, 15 d'abril, tenint en compte que va ser "clarament secessionista i reivindicativa".

En aquest sentit, ha deixat clar que resulta "cridaner" que els sindicats "validin una manifestació que incideix en la ruptura i la inestabilitat". En relació a Domènech, ha explicat que hauria d'aclarir si "està a favor de respectar el marc legal", que està jugant a un "joc pervers" i ha assenyalat que a Societat Civil Catalana li consta que "el 70% dels votants d’aquest partit no són independentistes".

A més ha recordat que l'associació creu en "la separació de poders" i que "qualsevol decisió que prengui un jutge és vàlida per a nosaltres". El president de l'entitat també ha assenyalat que a Catalunya s'ha de formar "un govern per a tots els catalans, que estigui dins de la llei i que solucioni els problemes reals de la ciutadania". En aquest sentit, ha deixat clar que Carles Puigdemont "ja ha fet prou". "Per sortir d'un forat cal deixar de cavar i ell no vol deixar de fer-ho", ha sentenciat.

En relació a l'acte que celebrarà l'entitat el dia 23 d'abril amb motiu del seu aniversari, Rosiñol ha confirmat que es realitzarà a la Casa Llotja de Mar, a Barcelona, ​​a les 20:00h, i que es premiarà dos líders internacionals els noms dels quals seran desvetllats al llarg de la setmana.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat