José Domingo: "Ens agradaria que Puigdemont i Colau assistissin al nostre acte del 12 d'octubre"

Societat Civil Catalana ha presentat l'acte que celebrarà el proper 12 d'octubre al Parc de Can Dragó de Nou Barris (Barcelona) sota el lema 'Espanya sona bé'. El vicepresident de l'entitat, José Domingo, ha explicat que serà "una festa per a tota la família" que començarà a les 5 de la tarda i acabarà a les 9 del vespre, i en la qual hi haurà "un globus aerostàtic de 30 metres , música en directe i un piromusical ". A més ha anunciat que també es realitzaran parlaments a partir de les 6 i mitja, en què intervindran membres de l'associació.

D'altra banda, Domingo ha assegurat que Societat Civil Catalana convidarà formalment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, a l'acte, perquè "és molt important que les institucions estiguin presents de forma activa en aquesta festa". No obstant això, ha deixat clar que el més important és que "la festa de la Hispanitat és la de tota Espanya" i que els espanyols són "molt més que la classe política"

Rafael Arenas, per la seva banda, ha realitzat una valoració sobre la qüestió de confiança de Puigdemont que es votarà aquesta setmana al Parlament de Catalunya. El president de l'associació ha assegurat que "estem preocupats per aquest assumpte", pel fet que es segueixi endavant amb el full de ruta secessionista. "Ens agradaria que el pla de Govern que proposi Puigdemont s'ajustés al que estableix la Constitució", ha assegurat i, en aquest sentit, ha fet especial èmfasi en el fet que "no rebutgem que es produeixi una reforma de la Carta Magna, el que rebutgem són els plantejaments de ruptura".

Per aquest motiu, ha demanat al president de l'Executiu català que es comprometi a afavorir "la convivència, el pluralisme i la transparència" a Catalunya. De fet, ha explicat que Societat Civil Catalana ha dirigit una carta als líders polítics per demanar que s'arribi a "un acord" per "impedir" que es continuï duent a terme el procés independentista.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat