Joaquim Coll: "El silenci és moltes vegades còmplice amb els dèficits de qualitat democràtica"

Joaquim Coll: "El silenci és moltes vegades còmplice amb els dèficits de qualitat democràtica"

Societat Civil Catalana ha presentat al públic, en un acte celebrat a la Fira d'Abril de Catalunya, el documental titulat "Dissidents. El preu de la discrepància a la Catalunya nacionalista", dirigit per Fran Jurado i produït per l'entitat.

El documental posa l'accent en les dificultats que tenen les persones que es manifesten no nacionalistes a Catalunya per fer-se sentir, així com la impossibilitat del reconeixement en l'espai públic, dominat pels mitjans i els partits partidaris de la secessió.

A través dels testimonis de diferents persones, com els afectats per l'incompliment de la llei en matèria escolar, professors universitaris, periodistes i polítics el vídeo pretén portar a la reflexió i a incidir que la situació social ha de revertir.

"S'escolta el silenci"

En l'acte, Joaquim Coll, vicepresident de Societat Civil Catalana, ha assenyalat que "a Catalunya s'escolta el silenci, un silenci que és moltes vegades còmplice amb els dèficits de qualitat democràtica". El director del vídeo, Fran Jurado, ha indicat que el documental "permet dialogar" amb un assumpte tan important com el de la senyalització del dissident i ha assegurat que "les persones que ho vegin s'enfrontaran a fets i no a opinions".

Per la seva banda, Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​s'ha mostrat emocionat pel vídeo, que fa un resum de la història dels últims anys a Catalunya des del punt de vista dels que no són nacionalistes.

Finalment, Martín Alonso, doctor en Ciències Polítiques, i que té una trilogia sobre el nacionalisme català (editada a l'editorial El Viejo Topo) serveix de base teòrica per a l'elaboració del documental, ha recordat que "quan algú impedeix que l'altre s'expressi no podem considerar que existeixi el pluralisme, i ens acostem a un concepte més propi dels tics autoritaris".

A la projecció del vídeo ha assistit el president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, i els membres de la Junta Directiva de l'entitat. També, els diputats al Parlament de Catalunya: Susana Beltrán (C 's), David Pérez (PSC), Juan Milián (PP) i Fernando Sánchez Costa (PP); així com, entre d'altres, Joan Ferran, Dolors Agenjo, Ana Losada i Félix Ovejero, que participen en el documental, i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch.

Enllaç al documental: https://www.youtube.com/watch?v=7_M2VuTprs8

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat