INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Fernando Sánchez Costa: "El català és la llengua de tots i no permetrem que el secessionisme se l'apropiï"

Societat Civil Catalana celebra una jornada sobre convivència lingüística que ha estat inaugurada per la secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, i ha comptat amb l'assistència de representants polítics com Eva Granados (PSC), Sonia Serra (Ciutadans), Juan Milián (PP) i Manuel Valls

 

Societat Civil Catalana celebra aquest dissabte a Barcelona una jornada sobre convivència lingüística amb la finalitat de debatre sobre la greu situació que està vivint Catalunya en relació a l'ús de les seves dues llengües oficials. L'entitat defensa que els dos idiomes han de ser utilitzats i tractats per igual en qualsevol tipus d'àmbit i circumstància.

En aquest sentit, el president de l'associació, Fernando Sánchez Costa, ha deixat clar que Societat Civil Catalana no permetrà que "els líders del secessionisme s'apropiïn del català", tenint en compte que és "una llengua de tots". A més, ha destacat que també s'estan dedicant a "apropiearse de la diada, de les escoles, de les institucions" i que aquesta forma d'actuar els està portant a "confondre Catalunya amb la seva ideologia".

Aquesta situació, està provocant «una desafecció per part de la majoria de catalans amb les institucions catalanes", ha afegit, raó per la qual ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que abandoni la confrontació. "Ja ha tingut prou devastació Catalunya com per anar ara a nous tsunamis revolucionaris", ha afirmat. El millor que els pot passar tots els catalans és que hi hagi "pau, serenitat i calma per construir un futur entre tots en concòrdia i convivència dins de la Constitució".

La jornada ha estat inaugurada a primera hora per la secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano. i finalitzarà amb la cloenda del president de l'entitat. Al llarg del dia han assistit membres de la junta directiva de l'associació i representants polítics com Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya; Sonia Serra, portaveu d'educació a la cambra catalana; Juan Milián, coordinador general del Partit Popular de Catalunya; i Manuel Valls, exprimer ministre de França.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat