Fernández Alonso: "El que ha passat a la UAB és un atemptat intolerable al nostre sistema de llibertats"

L'agrupació de joves de Societat Civil Catalana ha patit la persecució d'un grup de joves radicals a la Universitat Autònoma de Barcelona. L'entitat ha habilitat una carpa informativa al campus per promocionar el cine-fòrum que celebrarà demà, titulat 'Dissidents, el preu de la discrepància a la Catalunya nacionalista', i posteriorment han aparegut desenes de joves increpant l'associació amb frases com "fora la bandera espanyola"," visca Terra Lliure "o dient ”feixistes” als voluntaris que estaven col·laborant a la carpa.

La vocal de la Junta Directiva de Societat Civil Catalana, Isabel Fernández Alonso, ha estat amb ells i ha deixat clar que el que ha succeït "constitueix un atemptat intolerable al nostre sistema de llibertats". Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, han hagut de situar-se davant de la carpa perquè si no ho haguessin fet "s'haurien produït agressions físiques", ha assegurat Fernández Alonso. "Són uns fets gravíssims que mai havia presenciat en tots els anys que he passat a la universitat com a alumna i ara com a professora".

A més, ha assenyalat que alguns representants de l'entitat han sortit a parlar amb els joves que els increpaven amb la intenció de solucionar la situació mitjançant el diàleg, però no ha estat possible. "No ens han escoltat, ens han dit feixistes constantment per defensar la convivència de Catalunya dins d'Espanya".

En aquest sentit, Fernández Alonso ha volgut deixar constància que "aquí no passa res fins que et presentes a l'espai públic defensant plantejaments no nacionalistes" i el que acaba passant és que "els més radicals t'agredeixen i la resta calla".

Societat Civil Catalana ha denunciat els fets. Aquesta ha estat la quarta vegada que l’entitat ha col·locat una carpa informativa a la UAB i és la quarta vegada que presenta una denúncia pel mateix motiu.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat