El Tribunal de Comptes segueix endavant en la seva investigació de les despeses de l'1-O, tal com va denunciar Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució

Les al·legacions presentades per la Generalitat amb la finalitat d'arxivar la causa han estat rebutjades

La denúncia per part de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució al Tribunal de Comptes per investigar les despeses del referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017 segueix el seu curs. Les dues associacions, de manera conjunta, van presentar un escrit amb la intenció d'obrir un procés mitjançant el qual es confirmés que hi va haver desviaments de fons públics, sota l'autorització del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu equip de govern, per a sufragar aquella votació suspesa prèviament pel Tribunal Constitucional.

Després de les al·legacions presentades posteriorment per l'Executiu català amb la intenció d'evitar que la investigació seguís el seu curs, el tribunal ha publicat aquest divendres uun auto en el qual assegura que rebutja aquestes al·legacions i confirma que el cas segueix obert, amb el nomenament, a més, d'un instructor..

D'aquesta manera no només s’investigaran totes les despeses realitzades per part de la Generalitat per celebrar la votació il·legal, sinó que també es realitzarà una anàlisi exhaustiva de la despesa que va dur a terme el Centre de Telecomunicacions i Tegnologies de la Informació (CTTI) i la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TV3 i Catalunya Ràdio), amb la pretensió de reclamar els costos als responsables, tal com va passar amb les despeses de la consulta del 9-N.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat