"Per dignitat, aturem la decadència de Catalunya"

 

L'entitat ha posat en marxa aquest matí una campanya d'estiu en metros, carrers i platges sota el lema "Aturem la decadència". La iniciativa insta la ciutadania a mobilitzar-se per acabar la llarga nit del Procés i les seves nefastes conseqüències econòmiques i institucionals. 

 

Societat Civil Catalana ha iniciat una extensa campanya d'estiu per sensibilitzar la ciutadania dels "greus danys econòmics i institucionals" provocats pel procés d'independència i la necessitat urgent d'organitzar-se i apartar democràticament els nacionalistes del poder. L’associació ha  desplegat anuncis al metro de Barcelona, al centre de Tarragona i Girona i milers de cartells als carrers de l'àrea metropolitana.

 

"Tothom a Catalunya sap que la nostra terra ha entrat en una franca decadència", ha afirmat el seu president, Fernando Sánchez Costa. Els líders independentistes ens han robat una dècada preciosa. O donem un cop de timó immediat o el declivi ja serà irreparable. Fem una crida a tots els catalans perquè siguin protagonistes del final del malson. Ens mereixem recuperar la millor Catalunya, no la caricatura que ens ha deixat el procés".

 

En aquesta campanya, SCC ha volgut centrar-se en tres realitats: el col·lapse històric de la inversió estrangera a Catalunya durant els últims tres anys, la caiguda dramàtica en el rànquing de competitivitat europea durant la darrera dècada i la pèrdua de lideratge en l'economia espanyola.

 

Per a Ferran Brunet (professor d'economia aplicada de la UAB i portaveu d'Economia i Empresa del SCC), «fa anys vam advertir sobre els costos del procés. Al principi ens van cridar alarmistes i es va riure. Ningú riu ara. La davallada és innegable. Hi ha molts catalans que saben que no és Madrid qui ens roba, sinó el procés. Ha arribat el moment que la societat civil es desperti per refer Catalunya". 

 

El vicepresident de SCC, Xavier Marín, responsable de mobilització i coordinador d'aquesta campanya en particular, ha recordat que "la conscienciació és el primer pas per a la mobilització. I la mobilització és la porta al canvi. " Es tracta de la primera de les tres campanyes planificades per convidar "la majoria de catalans a apoderar-se i trencar amb l’anestèsia imposada pel règim nacionalista. Aquesta primera campanya pretén conscienciar. La pròxima estarà destinada a fomentar l'activisme pell canvi. Entre mig hi haurà una sorpresa a les platges. Tot arribarà". 

 

El president, el vicepresident de mobilització i el portaveu d'economia de l'entitat expliquen els detalls de la campanya en aquest vídeo: https://youtu.be/JcuLJJ83dDE

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat