Declaració de Societat Civil Catalana davant l'agressió a dues voluntàries de l'entitat "Barcelona amb la selecció"

Aquest dissabte, 4 de juny de 2016, una carpa de l'associació "Barcelona amb la selecció" ha estat brutalment agredida a Barcelona. "Barcelona amb la selecció" és una associació que persegueix enfortir els vincles entre Barcelona i les diferents seleccions espanyoles.

L'esport és una activitat que uneix les persones i en el cas de les seleccions nacionals, és clar que afavoreixen la identificació dels espanyols amb un projecte comú que es desplega en múltiples dimensions, però també en l'esportiva.

Entre les activitats que realitza "Barcelona amb la selecció" està la d'instal·lar carpes informatives en diferents punts. Ahir, una d'aquestes carpes va ser destrossada per un grup de violents que també van atacar a les dues col·laboradores que allí es trobaven.

Societat Civil Catalana no pot deixar passar aquesta agressió, que s'uneix a altres que s'han succeït i de les que han estat víctimes els que s'oposen al procés secessionista o els qui, com en aquest cas, reivindiquen amb naturalitat la presència a Catalunya de símbols que són comuns a tots els espanyols.

Societat Civil Catalana ha reiterat la necessitat de condemnar amb rotunditat tota manifestació de violència en la nostra societat i especialment aquelles que persegueixen coartar determinades formes de pensament o orientació política. Una societat que assumeix la violència com a natural i rebutja la seva condemna no és una societat sana. La creixent violència en la nostra societat, de la qual són mostra els disturbis al barri de Gràcia, els atacs a seus de partits polítics, els escarnis a persones o associacions, com la mateixa Societat Civil Catalana, i ara "Barcelona amb la selecció", hauria de preocupar a tots.

La impassibilitat institucional davant la violència no contribueix a solucionar el problema. Sorprèn que certs partits i institucions encara no hagin condemnat l'agressió soferta per "Barcelona amb la selecció". La tolerància amb la violència és, en si mateixa, també inadmissible.

És per això que en aquesta ocasió, com en altres, Societat Civil Catalana demana que les institucions condemnin aquesta agressió i es comprometin a posar tots els mitjans perquè aquestes situacions no es repeteixin. Això no passa només per establir mesures de seguretat, sinó per depurar el discurs públic de desqualificacions, insults i arguments basats en l'odi. No es pot ignorar que la violència simbòlica precedeix la física, i a Catalunya abunden, per desgràcia, els exemples de violència simbòlica que han de ser eradicats de la nostra vida social.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat