INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Carta del President: Et necessitem.

Benvolguda amiga, benvolgut amic,

Vivim, una vegada més, moments complicats. El President Quim Torra està obstinat a mantenir el rumb de confrontació. Des de la seva responsabilitat institucional ha cridat a la mobilització permanent i amenaça de tornar a escenaris de ruptura.

Per això, ara més que mai, et necessitem. Societat Civil Catalana ha estat decisiva per frenar el Procés. Quan vam néixer, vam trencar amb l'espiral de silenci. L'octubre passat, la nostra mobilització va contribuir a aturar el cop i va donar un potentíssim missatge al món. Et vull donar les gràcies pel teu compromís, perquè entre tots fem SCC.

Seguim treballant amb intensitat a tots els nivells. Estem duent a terme una potent activitat internacional. Hem organitzat manifestacions, actes sectorials i una prestigiosa escola d'estiu. Som una veu activa en tot tipus de mitjans de comunicació i xarxes socials. Cada cap de setmana estem presents als carrers amb les nostres carpes. No dubtis que ens tornarem a mobilitzar massivament al moment més oportú i convenient.

Però per ser més eficaços necessitem més que mai el compromís de tots. Societat Civil és una eina decisiva per posar fi a l'hegemonia nacionalista i per recuperar una Catalunya de tots i per a tots. Per això et vull demanar de tot cor que et facis col·laborador econòmic de SCC. Et necessitem. Amb deu euros mensuals de cadascun, podem arribar molt més lluny. Amb un SOL CLIC pots canviar moltes coses a Catalunya. El futur de Catalunya i del conjunt d'Espanya també està a les teves mans.

Estic a la teva disposició. Una abraçada,

José Rosiñol.
President de Societat Civil Catalana.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat