Borrell: "Junqueras enganya de manera sistemàtica als catalans"

Borrell: "Junqueras enganya de manera sistemàtica als catalans"

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dijous l'acte 'El separatisme en el mirall del BREXIT'. La roda de premsa ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat, Joaquim Coll; l'expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell; i l'investigador principal per a Europa del Real Instituto Encano, Ignacio Molina.

Coll ha explicat que en l'acte d'aquesta tarda també intervindran Núria González Campañá, investigadora a la Universitat d'Oxford; i Josep M. Castellà, catedràtic de Dret Constitucional a la UB; i que s'informarà de les greus conseqüències que tindrà per al Regne Unit la sortida de la Unió Europea i que una decisió d'aquest tipus també perjudicaria Catalunya.

D'altra banda, en relació a l'actualitat política, ha deixat clar que comparteix la decisió del Tribunal Constitucional d'exigir al Parlament de Catalunya que paralitzi el procés constituent i celebra que, de moment, la cambra catalana no hagi ignorat les advertències del Tribunal.

Josep Borrell, per la seva banda, ha comparat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, amb l'exlíder del Partit de la Independència del Regne Unit, Nigel Farage, un dels principals impulsors de la sortida dels britànics de la Unió Europea. Assegura que Junqueras "enganya de manera sistemàtica als catalans", tal com va fer Farage a Gran Bretanya.

A més, lamenta que el vicepresident de l'executiu català no li calguin arguments per defensar les seves idees i projectes. "No els necessita. És una qüestió existencial. El que jo li retrec és que llanci arguments falsos a aquells ciutadans que sí que necessiten saber la veritat ", ha assegurat.

En aquest sentit, ha explicat que una Catalunya independent tindria més finançament "si tota la resta es manté igual, però això no passarà", perquè les relacions comercials "no serien les mateixes i no formaria part de la Unió Europea", entre d'altres qüestions . De fet, ha assenyalat que malgrat que Escòcia ha votat a favor de continuar a la UE, "no serà possible que continuï perquè forma part del Regne Unit i la Unió tan sols es relaciona amb Estats". Fins i tot, està convençut que el brexit no tindrà un "efecte contagi", sinó un "efecte vacuna", pels desavantatges que tindrà la desconnexió per als britànics.

D'altra banda, Ignacio Molina ha assegurat que la sortida del Regne Unit "empobrirà la Unió Europea" i també comportarà que els britànics tinguin problemes de "convivència social" i dificultats per realitzar "inversions empresarials". A més ha lamentat que en la votació del referèndum no s'hagin tingut en compte fets rellevants com "la baixa participació dels joves".

En relació al secessionisme català, Molina ha explicat que el que més preocupa en aquest moment a Brussel·les és "el respecte cap a l'estat de dret".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat