Àlex Ramos: "El separatisme està conduint a Catalunya a la ruïna social i econòmica"

Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte de presentació del llibre 'El Laberint Català', de Benoit Pellistrandi.

A més de l'autor del llibre, ha participat el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, la corresponsal del diari La Croix, Valérie Demon, que ha moderat l'acte; i el vicepresident de l'entitat, Àlex Ramos, que ha assegurat que l'associació se sent identificada amb el que defensa el llibre.

Ramos ha defensat que el separatisme condueix Catalunya a la "ruïna social i econòmica" i "la majoria de catalans, que no som secessionistes, no volem que se segueixi produint". Així mateix ha deixat clar que la independència "ni la volem ni ens convé" i ha recordat que aquest dimarts es compleixen cinc anys del naixement de Societat Civil Catalana i que l'entitat seguirà treballant per "fomentar la convivència i la concòrdia" a Catalunya .

Durant la seva intervenció ha realitzat un repàs de tot el que ha fet l'entitat des que es va formar, destacant les grans manifestacions del 8 i el 29 d'octubre, que tenien com a objectiu apel·lar al sentit comú i aturar "l'intent de cop d'Estat" que es va dur a terme en aquell moment per part de la Generalitat i els partits secessionistes.

Borrell ha lamentat que el secessionisme estigui duent a terme "una ocupació de l'espai públic" i un control exhaustiu sobre "els mitjans de comunicació públics catalans", el que ha portat a molta gent a generalitzar i a dir que "els catalans volen la independència", una afirmació que és "falsa", perquè la majoria de catalans no estan a favor d'aixecar fronteres.

A més ha destacat que "durant anys a Catalunya s'ha denigrat la història d'Espanya" i se segueix fent d'una manera "terrible". Quan s'ha estat tant de temps parlant malament del nostre Estat, és difícil que es produeixi un afecte positiu cap a Espanya per part d'un sector de la població catalana.

D'altra banda, ha assegurat que "el conflicte català no es resoldrà amb la sentència del Tribunal Suprem". De fet, ha assenyalat que "es podria complicar encara més", el que passa és que "la justícia no es pot quedar indiferent" davant la vulneració de la llei.

Pellistrandi, per la seva banda, ha destacat que en aquests últims anys s'ha perdut la fe en la política i es valora d'una manera molt negativa i ha fet una crida a tornar "a la gran política" perquè "hi ha una solució al conflicte que es viu a Catalunya i la solució ha de ser política ". Però també ha advertit que "hi ha la possibilitat que la crisi catalana s'instal·li" i es converteixi en "un problema durador", a causa de les "passions i mentides" que comporta.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat