Estelada, aquí no! Per un espai públic de tots

CAMPANYA PER EXIGIR LA RETIRADA DE SÍMBOLS SEPARATISTES DELS ESPAIS PÚBLICS

Societat Civil Catalana (SCC) engega una nova campanya per reclamar a les Administracions Públiques la retirada de les estelades dels edificis oficials i dels espais de titularitat pública de Catalunya.
 
La recent sentència del Tribunal Suprem de 28 d'abril de 2016 ha deixat clar el caràcter partidista d'aquesta bandera i la il·legalitat de la seva col·locació en edificis oficials i en espais de titularitat pública.
 
Necessitem la teva col·laboració per acabar amb aquesta flagrant il·legalitat que duen a terme moltes Administracions Públiques a Catalunya.
 
Envia'ns fotografies de banderes estelades, pancartes o cartells que estiguin col·locats en edificis oficials, locals electorals o espais públics que no estiguin reservats per a propaganda electoral al correu estelades@societatcivilcatalana.cat o al telèfon 619.266.955
 
Les fotos han de:
ser actuals i no recollir imatges dels espais privats als quals no els afecta la neutralitat exigida a les institucions.
Indicar de forma precisa la seva ubicació física (municipi, carrer, plaça, passeig, avinguda, carretera, etc.), i qualsevol altra informació relacionada amb la col·locació (acords municipals, pressupostos, etc.).
Hem creat un blog http://www.esteladesnogracies.cat on podreu portar un seguiment de la campanya en el qual apareixen tots els municipis de Catalunya. Allí pots comprovar si la bandera estelada figura en el nostre llistat. També ens pots avisar si l'estelada en qüestió ja ha estat retirada.
 
Totes les fotos rebudes s'exposaran en aquesta web sense identificació dels autors, excepte indicació del contrari.
 
A la web, també farem un seguiment de la resposta que donen les Juntes Electorals a les queixes presentades per Societat Civil Catalana amb la informació que ens faciliteu.

DEPÈN DE TU!

La presència de símbols partidistes en espais públics (edificis i via pública) no és acceptable democràticament perquè vulnera un principi bàsic del nostre sistema polític, la neutralitat de les institucions.
 
Quan es trenca aquest principi, els poders públics són instrumentalitzats a favor d'una ideologia o d'una opció política determinada. La bona praxi democràtica exigeix un escrupolós respecte cap a aquesta neutralitat. Des de 2012 han proliferat a Catalunya la presència de banderes estelades a les façanes de molts ajuntaments, edificis públics com a escoles, parcs de bombers, centres cívics, passejos, carreteres i rotondes.
 
Des de Societat Civil Catalana, d'acord amb l'èxit obtingut en les nostres campanyes anteriors durant les eleccions municipals, autonòmiques i generals de 2015, hem emprès una nova campanya per millorar la qualitat democràtica i exigir la retirada d'aquests símbols partidistes.
 
Per unes eleccions generals lliures, defensem la neutralitat dels espais públics.
 
Fer-ho, està a les teves mans.

 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat