El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha anunciat que deixarà d'ocupar aquest càrrec a partir de la propera assemblea de socis de l'entitat que se celebrarà el dia 26 de juny.

D'aquesta manera es materialitza la seva condició d'exercir aquest càrrec de forma temporal, en el moment en què va acceptar ser de nou president de l’associació al gener.

Durant la seva intervenció en roda de premsa ha explicat que en aquesta etapa de s'ha realitzat una gran aposta per la transparència. Al llarg d'aquests dos últims mesos "s'han encarregat dues auditories que han demostrat clarament que no hi ha hagut ni malversació ni irregularitats en la gestió econòmica de l'entitat", ha afirmat.


El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch; el president de Societat Civil Balear, Tomeu Berga; el president de Societat Civil Valenciana, Fernando Mut; i la presidenta de Societat Civil Navarra, Elena Sola; han assegurat aquest dimarts que la defensa de l'Estat de Dret i la democràcia ha de passar per la formació de governs constitucionalistes, que no hagin de dependre de les forces polítiques independentistes per prendre decisions.

En una roda de premsa celebrada a Pamplona han deixat clar que tant el nou govern d'Espanya com els futurs executius municipals i autonòmics no han de pactar amb aquells partits polítics que es caracteritzen per actuar al marge de la llei i, per tant, en contra del sistema democràtic vigent.


Societat Civil Catalana lamenta profundament que un grup de secessionistes s'hagi concentrat aquest dimecres al matí a la porteria de la seu de l'entitat a Barcelona, ​​per cridar feixistes als membres de l'associació.

Es tracta d'un comportament antidemocràtic per part d'un sector de l'independentisme que, malauradament, no és la primera vegada que es produeix. Episodis d'aquest tipus es produeixen contínuament a Catalunya i no s'han de tolerar en democràcia, perquè són actes propis d'un sistema totalitari, on es persegueix a tot aquell que pensa diferent.


L'entitat sosté que s'han de quedar fora totes aquelles forces polítiques secessionistes que vulneren la Constitució

Societat Civil Catalana ha assegurat aquest dilluns que és imprescindible la formació de governs constitucionalistes a tot Espanya per encarar el futur amb totes les garanties democràtiques. L'entitat ha fet especial èmfasi en la formació del nou govern de Pedro Sánchez, en el qual les forces polítiques separatistes haurien de quedar fora de joc; i en tots aquells municipis catalans on hi ha la possibilitat que es produeixi un acord que permeti la formació de governs, que no depenguin de les forces polítiques secessionistes.


Les al·legacions presentades per la Generalitat amb la finalitat d'arxivar la causa han estat rebutjades

La denúncia per part de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució al Tribunal de Comptes per investigar les despeses del referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017 segueix el seu curs. Les dues associacions, de manera conjunta, van presentar un escrit amb la intenció d'obrir un procés mitjançant el qual es confirmés que hi va haver desviaments de fons públics, sota l'autorització del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu equip de govern, per a sufragar aquella votació suspesa prèviament pel Tribunal Constitucional.


L'entitat sosté que han tornat a actuar d'una manera pròpia d'un estat totalitari al Parlament per vetar el nomenament de Miquel Iceta

Societat Civil Catalana assegura que aquest dijous s'ha tornat a viure un altre episodi lamentable al Parlament de Catalunya. Tal com com figura en el pla d'acció aprovat en la darrera assemblea de socis, celebrada a finals de març, l'entitat defensa i reclama una gran presència de representants polítics catalans en les institucions de l'Estat, pel fet que, entre altres qüestions, aquest fet ajudarà al foment de la convivència i la concòrdia a Catalunya i, per tant, a solucionar el conflicte que es viu en aquest moment a tot el territori.


Societat Civil Catalana reclama que hi hagi una gran mobilització per part del votant constitucionalista en les properes eleccions municipals. L'entitat defensa que és fonamental que tots els catalans que no volen continuar sent governats per forces polítiques separatistes, acudeixin a les urnes el proper dia 26.

La formació de governs municipals constitucionalistes és fonamental per al futur de Catalunya i en aquest moment es presenta una ocasió que no s'ha de desaprofitar. Per aquest motiu, és essencial que els catalans a favor de la permanència a Espanya exerceixin el seu dret democràtic i no desaprofitin aquesta oportunitat.


Bosch: "Això no sortirà gratis a la gent que ha perpetrat aquesta malifeta"

Societat Civil Catalana ha mostrat aquest dijous la seva solidaritat, a través del seu president Josep Ramon Bosch, amb el professor Francisco Oya, després d'haver rebut l'ordre de ser suspès de sou i feina per oposar-se a explicar la seva matèria en les condicions exigides per la Generalitat, per considerar que el contingut és incorrecte.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte de presentació del llibre 'El Laberint Català', de Benoit Pellistrandi.

A més de l'autor del llibre, ha participat el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, la corresponsal del diari La Croix, Valérie Demon, que ha moderat l'acte; i el vicepresident de l'entitat, Àlex Ramos, que ha assegurat que l'associació se sent identificada amb el que defensa el llibre.


El president de Societat Catalana assegura que l'entitat vol un govern constitucional a Espanya format per PP, PSOE i Ciutadans

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha explicat aquest dimarts, al costat de la carpa que ha col·locat l'entitat a Plaça Catalunya amb motiu de la diada de Sant Jordi, que la voluntat de l'associació passa per “la formació d’un govern constitucionalista compost per PP, PSOE i Ciutadans ", després de les eleccions del 28A. Bosch ha demanat a les tres forces polítiques que "facin un esforç" i “es posin d’acord" per formar un nou executiu capaç d'afrontar amb el màxim rigor i responsabilitat la situació que es viu a Catalunya.


 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat