20/01/2022
Fernando Sánchez Costa, president de SCC: “L’1-O vam fregar la tragèdia”

E-NOTÍCIES

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa (Barcelona, 1984), ha afirmat a una entrevista amb E-notícies que durant l’1-0 “vam fregar la tragèdia”. Sánchez Costa, que també va ser diputat del PP al Parlament i és doctor en història contemporània, ha debatut sobre el seu llibre “A l’ombra del 1714” (Cercle Rojo Editorial) en què repassa la utilització de la memòria històrica amb finalitats polítiques.

L’historiador afirma que, amb el procés, «gairebé van calcar al mil·límetre» el 6 d’octubre de Companys: «declaracions fora de la llei anul·lades pel Tribunal Constitucional però que el Parlament les torna a aprovar».

Tot i això, manifesta també en al·lusió a Puigdemont i la resta de consellers a Bèlgica que “estava convençut que aquesta vegada no fugirien” com va fer l’encontes conseller de Governació, Josep Dencàs, per les clavegueres. “Un, a la vida, ha d’assumir les seves responsabilitats”, afegeix. En canvi, Junqueras perquè “es va quedar, va donar la cara”.

Respecte a la Segona República, on s’analitza l’obra, manifesta que “no va ser un paradís” i que, segons la seva opinió, “l’anarquisme va desestabilitzar molt la República”. «Sense l’agitació anarquista segurament s’hauria estabilitzat», continua però va patir «una mena de pinça entre l’esquerra revolucionària i la dreta tradicional» que va acabar «amb un cop d’estat».

E-NOTÍCIES. Entrevista: Xavier Rius. Fotografía: Daniel Razniewski.

VÍDEO COMPLETO CON LA ENTREVISTA

Newsletter

Quiero recibir información