04/06/2021
SCC es reuneix amb l’ambaixador alemany

– Societat Civil Catalana ha mantingut aquest matí una reunió amb l’Ambaixador alemany a Espanya, Wolfgang Dold. – És la primera d’una sèrie de trobades diplomàtiques promogudes pel Consell Consultiu de l’entitat, presidit per José Rosiñol. – SCC vol traslladar a les diferents ambaixades la veu de la majoria de catalans, que no es declaren independentistes.

Societat Civil Catalana comença una nova línia d’actuació, que tindrà continuïtat en els pròxims mesos. El president de l’entitat (Fernando Sánchez Costa), el president del Consell Consultiu (José Rosiñol) i Carmen Quintanilla (vocal del Consell Consultiu i dona de llarga experiència internacional al Consell d’Europa) s’han reunit durant una hora en l’Ambaixada alemanya a Madrid amb l’Ambaixador a Espanya, Wolfgang Dold.

Es tracta de la primera d’una sèrie de trobades promogudes pel Consell Consultiu de l’entitat i orientats a exposar davant els diplomàtics acreditats a Espanya la veu de ‘els altres catalans’, les raons i sentir d’aquesta majoria de catalans que no són independentistes i que moltes vegades són invisibilitzats davant l’opinió pública i diplomàtica internacional. Els representants de SCC han manifestat també la relació del Procés amb moviments que aspiren a la desestabilització d’Europa.

Els membres de Societat Civil Catalana han agraït a l’Ambaixador alemany el compromís d’Alemanya amb l’estabilitat i la unitat constitucional d’Espanya i li han exposat el caràcter nacional-populista i contrari als valors de la integració europea que representa l’independentisme. L’ambaixador ha reiterat allò que va fer públic en una entrevista recent a La Vanguardia: «Tota solució ha de trobar-se en el marc constitucional espanyol. Em sorprèn a vegades que es digui que si Catalunya es declarés independent, l’endemà entraria a la Unió Europea. Sàpiguen que això no és veritat».

Newsletter

Quiero recibir información