26/05/2021
SCC reitera la seva ferma oposició a la concessió d’indults

En relació amb les declaracions fetes per diversos membres del Govern nacional aquests darrers dies sobre la concessió d’indults als condemnats pel seu lideratge del moviment insurreccional de l’1 d’octubre, Societat Civil Catalana vol fer pública una vegada més la seva clara posició al respecte:

  • La Justícia en democràcia mai no es revenja ni venjança. A la nostra democràcia, en què existeix la separació de poders, cap persona sotmesa a l’acció de l’administració de justícia pot ser considerada com a víctima d’un acte de revenja. La justícia és precisament el sistema de civilització pel qual els ciutadans renuncien a la venjança. Afirmar el contrari és un clar menyscabament als tribunals i als milions de persones que s’oposen en aquest cas concret a la concessió d’indults.
  • La sentència als líders del Procés per part de Tribunal Suprem es va dictar després d’un judici just, públic i obert, atenent escrupolosament totes les garanties i tots els procediments processals.
  • Els fets sentenciats revesteixen una enorme gravetat, perquè van afectar el cor de la nostra democràcia constitucional, van ser conscientment preparats i van vulnerar els drets fonamentals de la majoria de la població i dels seus representants polítics. Els actes que van dur a terme els condemnats van donar com a resultat la major fallida de l’Estat de Dret i de l’ordre constitucional a Espanya dels últims trenta anys.
  • Les persones condemnades no han mostrat penediment pels fets sentenciats, ni han demanat perdó pels greus delictes comesos, com tampoc han mostrat clarament el seu dolor pel dany que van provocar a tota la ciutadania. La realitat és que, en diversos casos, han afirmat que «ho tornaran a fer» i han continuat encoratjant la ruptura de l’ordre constitucional.
    Des de SCC reiterem la nostra petició al Govern d’Espanya que, després dels tràmits corresponents, DENEGUI els indults als polítics separatistes condemnats, defensi la legalitat i la Constitució també a Catalunya i mantingui la reprovació penal per uns fets que van omplir d’angoixa a milions de ciutadans i van provocar un greu perjudici a la nostra vida política, econòmica, social i personal.

Junta Directiva de Societat Civil Catalana

Newsletter

Quiero recibir información