19/05/2021
Diverses entitats nacionalistes condemnades per vincular Societat Civil Catalana amb el nazisme i el franquisme
  • El Tribunal Suprem desestima el recurs de diverses entitats independentistes contra la condemna per intromissió a l’honor de SCC.
  • L’entitat exigeix als eurodiputats que van impulsar el manifest que demanen perdó públicament i que assumeixin els costos de la indemnització.
  • El TS ordena cessar en qualsevol actuació que vinculi SCC amb el nazisme i el franquisme.

Ahir dijous 13 de maig, la Sala del Civil de l’Tribunal Suprem va desestimar els recursos de cassació interposats per diverses entitats independentistes i un particular contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que va confirmar la condemna per intromissió il·legítima en el dret a l’honor de Societat civil Catalana (SCC), per la publicació de el manifest ‘la societat civil de Catalunya, per la dignitat’, que va atribuir actes d’apologia de l’franquisme i de l’nazisme a SCC.

La Sala confirma la decisió de la sentència recorreguda i la d’instància que va condemnar diverses entitats vinculades a l’independentisme a l’pagament a SCC d’una indemnització de 15.000 euros, en concepte de danys i perjudicis, ja publicar a costa al diari La Vanguardia el encapçalament i la decisió de la sentència.

El citat manifest vinculava SCC amb la defensa de l’franquisme i de l’nazisme i la sala ha assenyalat que «s’està atribuint a la demandant la defensa o lloança de les més reprovables conductes atemptatòries als drets fonamentals, el que la desprestigia i desacredita, donada la gravetat de la imputació realitzada «

Aquest manifest va ser impulsat per diversos eurodiputats catalans (Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremossa i Jordi Sebastià) que volien impedir que concedissin el Premi Ciutadà Europeu. Quan va començar el procés judicial aquests eurodiputats es van acollir al seu privilegi feudal de la immunitat parlamentària per esquivar la justícia, recaient després tota la responsabilitat en les entitats que es van adherir a el manifest i ara han estat condemnades.

Per això, SCC reclama que siguin els eurodiputats que van impulsar aquest manifest els que demanin disculpes públicament a l’entitat constitucionalista i es facin càrrec de la indemnització imposada per la justícia.

El president de Societat Civil Catalana ha celebrat «un dia important per a la nostra entitat» i ha volgut recordar que «no deixarem que es vinculi a una entitat profundament compromesa amb els valors constitucionals amb cap règim ni moviment dictatorial».

Enllaços

Sentència complerta

Nota de premsa del Tribunal Suprem

Newsletter

Quiero recibir información