10/03/2021
Societat Civil Catalana llança l’Observatori del Malbaratament i el Mal Govern.

L’entitat constitucionalista ha posat en marxa aquest dissabte un observatori encarregat de rastrejar i denunciar les ingents quantitats de diners de la ciutadania que es destinen a Catalunya a estructures polítiques supèrflues i a mantenir l’entramat institucional i civil que sosté el poder nacionalista. L’Observatori rastrejarà i donarà a conèixer també els casos de corrupció que es donin a Catalunya.

Societat Civil Catalana (SCC) mou fitxa. Aquest dissabte ha llançat l’Observatori del Malbaratament i el Mal Govern, que neix amb la vocació de ser un espai de transparència perquè tots els catalans puguin saber a què destina els seus impostos la Generalitat i es puguin conèixer els casos d’abusos, malbaratament i corrupció en la gestió dels recursos comuns. L’Observatori rastrejarà els comptes i els documents oficials de la Generalitat i d’altres administracions catalanes per a fiscalitzar la destinació dels recursos i advertir a l’opinió pública d’usos indeguts i injustificats. Al mateix temps, facilitarà un canal perquè la ciutadania pugui comunicar casos de malbaratament, corrupció i mala gestió.

D’acord amb el president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, «les administracions públiques s’obliden moltes vegades del que costa a la ciutadania guanyar i pagar un euro dels seus impostos. Per això és imprescindible un Observatori independent que fiscalitzi la despesa i el malbaratament de l’administració catalana. Amb el nostre esforç i amb el nostre treball els catalans paguem massa quiosquets, estructures innecessàries i xarxes clientelistes del poder nacionalista. Tot això ha s’ha d’estudiar, conèixer i s’ha de denunciar».

L’Observatori té sis àmbits de treball: 1) Privilegis; 2) Corrupteles en càrrecs públics; 3) Gestió improcedent; 4) Quiosquets; 5) Subvencions; 6) Infraestructures. El seu mitjà de difusió serà una pàgina web, que ha nascut com un repositori -encara incipient- de casos de cadascun d’aquests àmbits succeïts en el passat. L’important, no obstant això, és el treball de fiscalització i denúncia que es farà a partir d’ara en cadascun d’aquests àmbits. Es recolliran notícies contrastades sobre aquestes qüestions, i al mateix temps es durà a terme un rastreig proactiu de les decisions del poder polític a través dels documents oficials de la Generalitat, les diputacions i els Ajuntaments. Per a això SCC compta amb un grup d’experts i voluntaris que, des de la seva estructura sectorial, ajudaran en el rastreig diari de notícies i documents oficials.

Segons ha declarat el president de SCC, «el problema de Catalunya no és tant que el Govern sigui independentista, sinó que el Govern és incompetent. Els governs nacionalistes de l’última dècada ens han conduït a una clara decadència econòmica, institucional i social. És moment de denunciar la seva mala gestió i d’optar per un govern que posi els diners al servei de la reactivació econòmica i social i no d’estructures clientelistes i ineficients».

Newsletter

Quiero recibir información