10/03/2021
SCC a la Diada: «Ni els catalans ni la nostra economia aguantem quatre anys més de processos i de confrontació»

Societat Civil Catalana celebra la Diada amb una campanya de comunicació aèria demanant una gran mobilització cívica i democràtica que posi fi al Procés. «Quatre anys més de Procés i la decadència ja serà irreversible», ha afirmat el seu president, Fernando Sánchez Costa, en roda de premsa a la Barceloneta. 

Societat Civil Catalana ha sorprès aquest 11 de setembre amb una campanya aèria a les platges de Barcelona i del Maresme encoratjant la ciutadania a trencar l’espiral de la decadència i a posar fi a la dècada del Procés. Una avioneta ha recorregut durant tot el matí el trajecte entre Barcelona i Mataró amb una pancarta gegantina amb el lema «Aturem la decadència». 

El president de l’associació, acompanyat per deu membres més de la Junta Directiva, ha explicat el significat de l’acció en una roda de premsa a les platges de la Barceloneta: «És hora que una àmplia mobilització de tots els catalans acabi la fosca dècada del Procés. Ni els catalans ni la nostra economia no podem suportar més confrontació i ruptura: quatre anys més de Procés i ens enfonsem. Hem de passar de la dècada de la confrontació a la dècada de la reconstrucció. Catalunya necessita un nou temps i per això ningú pot quedar-se a casa a les eleccions que venen».

L’entitat ha insistit en el triple declivi que viu Catalunya a causa de la ruptura independentista: decadència econòmica, institucional i social. Sánchez Costa ha recordat els milers d’empreses que han fugit, la pèrdua de competitivitat de la regió en el marc europeu, la caiguda de la inversió estrangera o la pèrdua del PIB relatiu a Espanya. «L’11 de setembre és una data commemorativa d’una derrota. Però també és el record de l’espectacular ressorgiment que van dur a terme els catalans en les dècades següents. Ara ens ha enfonsat la irresponsabilitat dels líders separatistes, que ens han portat al desastre. Però els catalans sabrem aixecar-nos i refer Catalunya. Necessitem que un clam s’estengui com una onada de canvi per tot Catalunya: Visca Catalunya, forjar el mal Govern!»

Finalment, Societat Civil Catalana ha demanat traslladar la festa de Catalunya al dia de Sant Jordi, ja que l’11 de setembre ha estat colonitzada i apropiada pels independentistes, tal com han instrumentalitzat totes les altres institucions i símbols de Catalunya. 

Newsletter

Quiero recibir información