10/03/2021
«El Procés, la gran cagada»: impactant campanya de SCC per evitar una nova legislatura independentista.

Activistes de Societat Civil Catalana han col.locat aquesta matinada a les principals entrades de Barcelona grans lones amb la figura d’un caganer gegant per recordar que el Procés només ha portat decadència i fracàs. La campanya inclou també un ampli desplegament de tanques publicitàries i panells a diversos punts de Catalunya. 

Aquesta matinada Societat Civil Catalana ha llançat una campanya amb el lema ‘El procés, la gran cagada’. La iniciativa consisteix en la col·locació d’enormes lones a les entrades de Barcelona amb la imatge d’un «caganer» gegant. L’acció es complementa amb un ampli desplegament de tanques i panells a l’àrea metropolitana i a diversos punts de Catalunya. El missatge és el mateix en totes elles, i es remata amb l’exhortació: «Aturem la decadència!».

Aquestes tanques publicitàries volen transmetre el missatge que el procés ha estat un fracàs polític, econòmic, social i cultural per a tots els catalans. Una via directa cap a la decadència. L’estratègia de ruptura ha suposat un camí tòxic i un greu error que ara tenim l’ocasió de rectificar.

La deriva separatista ha deixat una societat catalana fracturada en dos. El procés ha provocat també una fugida massiva d’empreses (7.631 entre 2008 i 2019) que ha empobrit l’economia dels catalans, perdent llocs de treball, mentre s’ha espantat la inversió estrangera sent de 30.866 milions d’euros a Catalunya pels 104.443 milions d’euros de Madrid en els anys 2010-2019, a causa de la inseguretat jurídica i econòmica que ha provocat l’intent secessionista.

Amb aquesta campanya, Societat Civil Catalana fa d’altaveu del que pensen la majoria de catalans. D’acord amb l’enquesta de SCC realitzada per Gad3 fa poques setmanes, un 67,2% de catalans considera que el procés ha perjudicat l’economia de la comunitat autònoma, mentre que aquesta mateixa enquesta assenyala que el 65,1% dels catalans creu que el procés ha deteriorat la imatge de Catalunya. Més de la meitat dels catalans (57,1%) considera que la deriva independentista ha danyat a les institucions de l’autogovern.

Per al president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, «el que està en joc aquestes pròximes setmanes no és si Catalunya és o no independent, sinó si Catalunya aposta per la recuperació econòmica i social o entrem definitivament en un cicle de decadència que portarà molts anys revertir. És hora d’una gran mobilització per l’esperança i per deixar enrere la dècada perduda. Ens juguem el nostre futur i el dels nostres fills».

Newsletter

Quiero recibir información