ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana presenta la seva nova sectorial: Intercultural

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dimarts la seva nova sectorial anomenada Intercultural al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. L'acte ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat i responsable de les sectorials de l'associació, Álex Ramos; el coordinador d'aquesta sectorial, Jairo Ernesto Silva; la presidenta emèrita de la Federació d'Associacions Americanes a Catalunya (FASAMCAT), Laura Rojas; i el vocal de la Junta Directiva, Joaquim Coll; i ha estat moderat per la vocal de la sectorial Intercultural, Diana Dinu.

Álex Ramos ha assegurat que un dels grans objectius de la creació d'aquesta sectorial és "ampliar la nostra influència sobre la ciutadania" i ha destacat que encaixa perfectament amb l'esperit "transversal" de l'entitat. A més, el vicepresident de Societat Civil Catalana ha fet especial èmfasi que la sectorial Intercultural és especial per la diversitat, tenint en compte que "és encomiable que ciutadans d'altres països ens vulguin acompanyar davant la situació que es viu a Catalunya" i ha reiterat que la sectorial és "diversa i plural" i els seus components "se senten també catalans i espanyols".

Jairo Ernesto Silva, per la seva banda, ha iniciat la seva intervenció recordant que els que participem a Societat Civil Catalana ho fem a títol individual i que l'associació no forma part de cap partit. El coordinador de la sectorial Intercultural nascut a Colòmbia ha destacat que a la sala de la presentació hi hagi "multiculturalitat" i que "cal donar un pas endavant i implicar-nos en evitar que el procés independentista segueixi endavant".

D'altra banda, Laura Rojas, de Veneçuela, ha felicitat Societat Civil Catalana per haver creat aquesta sectorial i ha recordat que els estrangers són el 11% del total de la població espanyola i que, al 2014, va ser el país que més estrangers va nacionalitzar. Per aquest motiu, la presidenta emèrita de FASAMCAT ha deixat clar que "la nostra capacitat d'incidir en la política no ha de ser ignorada, podem ser decisius", perquè "som diversitat i l’hem de promoure". A més ha assegurat que "la política és una eina que ha de ser utilitzada amb responsabilitat" i els ciutadans han de "confiar en els seus representants", que han d'estar "allunyats" del foment de la confrontació.

Finalment, Joaquim Coll, en nom de la Junta Directiva, ha volgut expressar el seu agraïment a les persones que componen la sectorial Intercultural i a totes les que han assistit a l'acte de presentació. "Us necessitem molt, us demanem ajuda perquè a Catalunya tenim una fractura", ha assegurat. El vocal de Societat Civil Catalana ha deixat clar que, tot i que els independentistes "no aconseguiran el seu somni", la realitat és que "hi ha una fractura social i lingüística" i, per tant, el treball que es realitzi des d'aquesta sectorial és “fonamental" per fer front a aquest conflicte cultural que hi ha a Catalunya.

Durant l'acte de presentació s'han pogut veure diversos vídeos que recullen el testimoni de persones que formen part de la sectorial.

Sumant la sectorial Intercultural, Societat Civil Catalana ja compta amb un total de 12 sectorials que treballen diàriament en la seva respectiva especialitat: Salut, Joves, Gent Gran, Ensenyament, Juristes, Comunicació i Arts, Intercultural, Economia i Empresa, Seguretat i Prevenció, Treballadors i Funcionaris, Obra pública i Edificació, Barça per la concòrdia.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).




Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.




Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.




Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.




Agenda SCC


dijous, juliol 20, 2017

Plaça del Ajuntament de Castelldefels

dimecres, juliol 5, 2017

Sede Societat Civil Catalana (c/Còrsega 270, 3º5ª Barcelona)

divendres, juny 30, 2017

Cafeteria Viena del Parc Central de Tarragona (C.C. Parc Central, Avinguda del Doctor Santiago Ramón y Cajal, 69).

Noticias

dimecres, juliol 26, 2017 - 14:48

A falta de menys de dos mesos de la celebració del Referèndum d' independència previst a catalunya la relació Barcelona Madrid es tensa. El govern espanyol continua declarant inconstitucional la consulta popular convocada unilateralment per l'executiu català que per la seva part fa una crida al dret a l'autodeterminació per justificar una votació que suposadament hauria de decidir si Catalunya es converteix en una Repoública Independent.




dimecres, juliol 26, 2017 - 08:53

Pateixes pressions per part dels teus superiors?
Ets ciutadà i testimoni de vulneracions de l'Estat de Dret?
Ets funcionari i no saps com actuar?

Denúncia i defensa la llibertat, la democràcia i l'Estat de Dret.




divendres, juliol 21, 2017 - 14:37

D'altra banda, l'entitat ha presentat una ampliació de la denúncia de la despesa del 9N amb la finalitat de destapar els responsables

 




dimecres, juliol 19, 2017 - 08:46

L'entitat assegura que el criteri pel qual s'ha escollit el nou director dels Mossos d'Esquadra és preocupant i recorda que l'obligació del cos policial és garantir el compliment de la Constitució i el marc legal vigent




dimecres, juliol 12, 2017 - 18:31

Davant les adhesions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat de Barcelona (UB) al "Pacte Nacional pel Referèndum", Joves de Societat Civil Catalana UPF i UB, legalment constituïts en ambdues universitats, consideren:

PRIMER.- Que ens trobem davant d'una decisió il·legítima. El Consell de Govern de les universitats es tria per raons acadèmiques, no ideològiques, i per tant no disposa de cap legitimitat per prendre aquest tipus de decisions.




dimarts, juliol 4, 2017 - 21:43

Societat Civil Catalana reitera que el referèndum previst per a l'1 d'octubre és il·legal i que, a més, aprofundeix la fractura social entre catalans. Per tant, qualsevol intent de proclamar la secessió de Catalunya no té sentit, tot això en relació a la presentació de la Llei del Referèndum realitzada aquest dimarts al Parlament de Catalunya.




 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals