ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana presenta la seva nova sectorial: Intercultural

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dimarts la seva nova sectorial anomenada Intercultural al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. L'acte ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat i responsable de les sectorials de l'associació, Álex Ramos; el coordinador d'aquesta sectorial, Jairo Ernesto Silva; la presidenta emèrita de la Federació d'Associacions Americanes a Catalunya (FASAMCAT), Laura Rojas; i el vocal de la Junta Directiva, Joaquim Coll; i ha estat moderat per la vocal de la sectorial Intercultural, Diana Dinu.

Álex Ramos ha assegurat que un dels grans objectius de la creació d'aquesta sectorial és "ampliar la nostra influència sobre la ciutadania" i ha destacat que encaixa perfectament amb l'esperit "transversal" de l'entitat. A més, el vicepresident de Societat Civil Catalana ha fet especial èmfasi que la sectorial Intercultural és especial per la diversitat, tenint en compte que "és encomiable que ciutadans d'altres països ens vulguin acompanyar davant la situació que es viu a Catalunya" i ha reiterat que la sectorial és "diversa i plural" i els seus components "se senten també catalans i espanyols".

Jairo Ernesto Silva, per la seva banda, ha iniciat la seva intervenció recordant que els que participem a Societat Civil Catalana ho fem a títol individual i que l'associació no forma part de cap partit. El coordinador de la sectorial Intercultural nascut a Colòmbia ha destacat que a la sala de la presentació hi hagi "multiculturalitat" i que "cal donar un pas endavant i implicar-nos en evitar que el procés independentista segueixi endavant".

D'altra banda, Laura Rojas, de Veneçuela, ha felicitat Societat Civil Catalana per haver creat aquesta sectorial i ha recordat que els estrangers són el 11% del total de la població espanyola i que, al 2014, va ser el país que més estrangers va nacionalitzar. Per aquest motiu, la presidenta emèrita de FASAMCAT ha deixat clar que "la nostra capacitat d'incidir en la política no ha de ser ignorada, podem ser decisius", perquè "som diversitat i l’hem de promoure". A més ha assegurat que "la política és una eina que ha de ser utilitzada amb responsabilitat" i els ciutadans han de "confiar en els seus representants", que han d'estar "allunyats" del foment de la confrontació.

Finalment, Joaquim Coll, en nom de la Junta Directiva, ha volgut expressar el seu agraïment a les persones que componen la sectorial Intercultural i a totes les que han assistit a l'acte de presentació. "Us necessitem molt, us demanem ajuda perquè a Catalunya tenim una fractura", ha assegurat. El vocal de Societat Civil Catalana ha deixat clar que, tot i que els independentistes "no aconseguiran el seu somni", la realitat és que "hi ha una fractura social i lingüística" i, per tant, el treball que es realitzi des d'aquesta sectorial és “fonamental" per fer front a aquest conflicte cultural que hi ha a Catalunya.

Durant l'acte de presentació s'han pogut veure diversos vídeos que recullen el testimoni de persones que formen part de la sectorial.

Sumant la sectorial Intercultural, Societat Civil Catalana ja compta amb un total de 12 sectorials que treballen diàriament en la seva respectiva especialitat: Salut, Joves, Gent Gran, Ensenyament, Juristes, Comunicació i Arts, Intercultural, Economia i Empresa, Seguretat i Prevenció, Treballadors i Funcionaris, Obra pública i Edificació, Barça per la concòrdia.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


divendres, maig 26, 2017

Hotel Rívoli (La Rambla, 128 Barcelona)

dijous, maig 25, 2017

Seu de Scc (c/Còrsega 270, 3º5ª. Barcelona).

dijous, maig 25, 2017

Restaurant Sal Café (Passeig Marítim, 9.B - Barcelona)

dimecres, maig 24, 2017

Seu de SCC (c/Còrsega 270, 3º5ª. Barcelona).

Noticias

dilluns, maig 22, 2017 - 15:47

El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà; el vocal de la Junta Directiva de l'entitat, Joaquim Coll; i el coordinador de l'Observatori Electoral de Catalunya, Felipe Moreno; han explicat aquest dilluns a Madrid els arguments de l'associació contra el referèndum secessionista, que el govern de la Generalitat vol celebrar en uns mesos, hores abans que el president de l'Executiu català, Carles Puigdemont, pronunciï una conferència a la capital d'Espanya per parlar sobre aquest sonde
divendres, maig 19, 2017 - 11:09

Societat Civil Catalana i l'associació "Advocats Catalans per la Constitució" han presentat aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident, Artur Mas; i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que es xifra en mé
dimecres, maig 17, 2017 - 17:06

L'expresident i actual vocal de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió de qualitat democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals del Congrés dels Diputats per explicar les conclusions d'un extenso informe elaborat per aquesta entitat, que recull abundants evidències sobre vulneració de drets i llibertats fon
dimarts, maig 9, 2017 - 16:45

La caseta de Societat Civil Catalana (SCC) de la Fira d'Abril de Barcelona llueix un panell en el qual la gent que passeja s'arremolina per fer-se fotos sota l'explícit títol de "Gent d'Espanya". Està alineada en filera constitucionalista amb les del PSC i Cs. Té al davant a la d'ERC que dissimula les seves sigles amb un lluminós que posa "Bodega republicana", i la de l'ANC-Suma't a la qual es reparteix un ventall multicolor amb un enigmàtic "Sí".
dilluns, maig 8, 2017 - 12:32

Els nacionalistes han negat sistemàticament la condició de catalans als que no compartien els seus postulats.
divendres, maig 5, 2017 - 09:49

Societat Civil Catalana ha lliurat aquest dijous el ‘Premi a la Convivència 2017’ a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) a la caseta que l'entitat té instal·lada a la Fira d'Abril de Barcelona.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals