ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana denunciarà davant la fiscalia de delictes d'odi les greus agressions sofertes novament a la UAB per part de radicals separatistes

Societat Civil Catalana (SCC) posa en coneixement de l'opinió pública que:

1.- Novament una carpa col·locada per la seva Agrupació de Joves de la Universitat Autònoma de Barcelona (JSCC-UAB) al campus de Bellaterra ha estat atacada brutalment per un grup d'uns quaranta radicals separatistes que insultaven sistemàticament als membres d'aquesta entitat i cridaven consignes com "Fora feixistes de la Universitat", “Sin piernas, sin brazos, nazis a pedazos” o "Fora, fora, la bandera espanyola".

2.- Aquests radicals, alguns d'ells encaputxats, van forçar el cordó organitzat pels serveis de seguretat de la UAB, escampant per terra tots els materials de SCC i sostraient la bandera d'Espanya que hi havia a la carpa per cremar-la al cap d'una estona en plena Plaça Cívica.

3.- Posteriorment, servint-se d'un extintor, van destrossar completament la carpa, obligant als estudiants de SCC a abandonar el lloc i festejant que així ho haguessin de fer.

4.- El Rectorat no ha protegit adequadament als membres de SCC. Va desatendre les peticions de protecció policial que li van ser efectuades insistentment pels estudiants i per una professora i vocal de la junta directiva allà present. La seva passivitat ha permès un acorralament encara més agressiu que els ja patits anteriorment pel nostre col·lectiu a la UAB i ha posat clarament en perill la seva integritat física. Cap autoritat acadèmica es va presentar al lloc malgrat que els membres de SCC van trucar per telèfon al despatx de la Rectora per insistir en la gravetat del que estava esdevenint.

5.- Davant aquests fets de tall violent i totalitari, SCC presentarà una denúncia davant la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i contra la Discriminació en considerar que constitueixen un episodi particularment greu de la sistemàtica persecució ideològica que els estudiants i professors d'aquesta entitat pateixen al campus de Bellaterra.

SCC confia que, al contrari del que ha passat en ocasions anteriors, el Rectorat de la UAB, les autoritats acadèmiques i el Govern de la Generalitat s'alineïn amb les víctimes, condemnin públicament i sense pal·liatius aquests fets, i els denunciïn davant les autoritats que estimin convenients. Tan incompatible amb la democràcia resulta l'assetjament físic i verbal a qui dissenteix del pensament nacionalista com les incomprensibles reticències de certs sectors a condemnar-lo.

A Bellaterra, a 14 març 2017.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


dimecres, març 29, 2017
The upcoming date less then 1 day.

Seu de SCC (C/ Còrsega, 270, 3º 5ª, 08003, Barcelona)

dijous, març 30, 2017
To event remaining 1 day

Seu de Societat Civil Catalana (C/ Còrsega, 270, 3º 5ª, 08008, Barcelona).

dijous, març 23, 2017

Seu de Societat Civil Catalana (C/Còrsega, 270, 3º 5ª, 08808, Barcelona).

diumenge, març 19, 2017

Plaça de la Estación de Sant Cugat.

Noticias

dimarts, març 21, 2017 - 16:51

El col·lectiu d'estudiants de Societat Civil Catalana (SCC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha presentat aquest matí una nova queixa davant la rectora d'aquesta Universitat, en aquesta ocasió per denunciar una campanya de recollida de signatures que va iniciar ahir l'autodenominada Plataforma Antifeixista, amb el declarat objectiu de expulsar-los del campus.
diumenge, març 19, 2017 - 15:46

Més de 15.000 persones se sumen a la manifestació

 
dijous, març 16, 2017 - 13:45

Societat Civil Catalana ha realitzat aquest dijous una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat, José Domingo, el vocal de la Junta Directiva, Rafael Arenas, i el coordinador dels joves de l'associació, Josep Lago.
dimarts, març 14, 2017 - 18:12

Societat Civil Catalana (SCC) posa en coneixement de l'opinió pública que:
dilluns, març 13, 2017 - 14:12

La sentència dictada aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) posa fi (a falta del previsible recurs que serà objecte davant del Tribunal Suprem) al lamentable episodi viscut quan, en contra de les regles bàsiques de la democràcia, el senyor Mas va decidir continuar amb la celebració de la consulta del 9 de novembre de 2014, tot i la prohibició dictada pel Tribunal Constitucional.
dimecres, març 8, 2017 - 11:26

Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimecres la conferència 'La dinàmica econòmica Catalunya-Espanya a l'Europa actual', dins el marc dels esmorzars d'Economia i Empresa que organitza l'entitat.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals