ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana denuncia al Congrés que el procés separatista vulnera els drets fonamentals i les llibertats dels ciutadans

L'expresident i actual vocal de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió de qualitat democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals del Congrés dels Diputats per explicar les conclusions d'un extenso informe elaborat per aquesta entitat, que recull abundants evidències sobre vulneració de drets i llibertats fonamentals per part del poder separatista a Catalunya, en particular des de setembre de 2015.

Arenas ha denunciat greus agressions a la llibertat ideològica per part d'administracions i corporacions públiques, que pretenen, mitjançant símbols i declaracions, imposar com a oficials els postulats separatistes, coaccionant d'aquesta manera als ciutadans que no els comparteixen. Per això, ha condemnat actuacions com la presència d'estelades en espais públics, particularment en locals electorals, i també altres actuacions, que va titllar de reprovables, com l'adscripció del Col·legi d'Advocats de Barcelona al "Pacte Nacional pel Dret a Decidir".

El vocal de SCC ha assenyalat que "la imposició ideològica és encara més greu quan es manifesta a l'escola". Arenas ha apuntat diversos exemples d'adoctrinament en els centres educatius on es presenta a Espanya com una realitat aliena i enfrontada a Catalunya, s'inventen estructures polítiques que mai han existit com la Corona Catalano-Aragonesa i es pengen cartells amb missatges tan excloents com "Per un país de tots, l'escola en català". En aquesta línia, ha qualificat de “extraordinàriament greu" la persecució que pateixen els pares que reclamen l'execució de sentències que els reconeixen el dret que els seus fills rebin una part de l'ensenyament en espanyol.

Arenas ha incidit també en la manca de pluralisme dels mitjans públics de la Generalitat on es editorialitza constantment (cas del matinal de Catalunya Ràdio), es presenta a un assassí de Terra Lliure com "pres polític" i "gran reserva de l'independentisme" o es crema una Constitució en directe, promocionant professionalment a qui ho fa.

L'expresident de SCC també ha denunciat la "perversió de la dinàmica parlamentària, caracteritzada per una absoluta falta de transparència", com s'ha pogut advertir amb la negativa de Junts pel Sí i la CUP a admetre compareixences a la comissió d'investigació sobre les declaracions del jutge Vidal que advertien sobre l'articulació per part de la Generalitat de bases de dades il·legals i llistes d'afectes i desafectes.

Un altre aspecte destacat de la compareixença han estat les referències a l'assetjament als dissidents del nacionalisme: individus, partits polítics discrepants i entitats socials de recent creació com Barcelona amb la Selecció i la pròpia Societat Civil Catalana. En tots els casos, ha afirmat Arenas, "el discurs sectari i tòxic del separatisme ha servit per justificar tot tipus de desqualificacions, intimidacions i fins i tot agressions físiques per part dels sectors més radicals, amb la connivència de massa gent".

El vocal de SCC ha conclòs la seva intervenció reclamant una presa de consciència de l'amenaça que tots aquests fets suposen per a la democràcia espanyola i demanant la protecció de l'Estat "per a una majoria de ciutadans catalans que aposten clarament per la convivència amb la resta d'espanyols i veuen constantment vulnerats els seus drets i llibertats fonamentals per part d'un poder separatista que ha segrestat literalment les institucions i és insensible quan no agressiu amb qualsevol forma de dissidència".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


dijous, juliol 20, 2017

Plaça del Ajuntament de Castelldefels

dimecres, juliol 5, 2017

Sede Societat Civil Catalana (c/Còrsega 270, 3º5ª Barcelona)

divendres, juny 30, 2017

Cafeteria Viena del Parc Central de Tarragona (C.C. Parc Central, Avinguda del Doctor Santiago Ramón y Cajal, 69).

Noticias

divendres, juliol 21, 2017 - 14:37

D'altra banda, l'entitat ha presentat una ampliació de la denúncia de la despesa del 9N amb la finalitat de destapar els responsables

 
dimecres, juliol 19, 2017 - 08:46

L'entitat assegura que el criteri pel qual s'ha escollit el nou director dels Mossos d'Esquadra és preocupant i recorda que l'obligació del cos policial és garantir el compliment de la Constitució i el marc legal vigent
dimecres, juliol 12, 2017 - 18:31

Davant les adhesions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat de Barcelona (UB) al "Pacte Nacional pel Referèndum", Joves de Societat Civil Catalana UPF i UB, legalment constituïts en ambdues universitats, consideren:

PRIMER.- Que ens trobem davant d'una decisió il·legítima. El Consell de Govern de les universitats es tria per raons acadèmiques, no ideològiques, i per tant no disposa de cap legitimitat per prendre aquest tipus de decisions.
dimarts, juliol 4, 2017 - 21:43

Societat Civil Catalana reitera que el referèndum previst per a l'1 d'octubre és il·legal i que, a més, aprofundeix la fractura social entre catalans. Per tant, qualsevol intent de proclamar la secessió de Catalunya no té sentit, tot això en relació a la presentació de la Llei del Referèndum realitzada aquest dimarts al Parlament de Catalunya.
dimarts, juliol 4, 2017 - 14:12

L'entitat assegura que les diferències no justifiquen fronteres ni discriminacions
dissabte, juliol 1, 2017 - 18:52

Societat Civil Catalana rebutja de manera contundent la moció impulsada per la CUP, aprovada aquest dijous gràcies als vots a favor d'aquesta formació i de Junts pel Sí, que estableix que deixin de rebre subvencions tots aquells mitjans de comunicació privats que es neguin a fer publicitat institucional del referèndum secessionista previst per a l'1 d'octubre.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals