ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana davant la declaració d’independència de Catalunya

Des de Societat Civil Catalana, al fil dels esdeveniments sorgits en aquests tres últims dies, volem comunicar a l'opinió pública el següent:

 

1.- El 10 d'octubre, Catalunya va viure la pàgina més negra de la seva recent història. El president, Carles Puigdemont, va declarar la independència en el Ple del Parlament al mateix temps que suspenia la seva eficàcia i signava, juntament amb la resta de diputats independentistes, la declaració de constitució de la República Catalana.

2.- Societat Civil Catalana entén com un acte d'una inqualificable deslleialtat a l'ordenament jurídic la declaració i la signatura del document que col·loca a les institucions catalanes al marge de la legalitat constitucional. La suspensió dels efectes de la declaració d'independència no atenua la transcendència de la decisió. El President de la Generalitat, amb el Govern català al capdavant, ha decidit donar per finalitzada l'autonomia de Catalunya i caminar cap a la constitució de la República catalana amb la consegüent destrucció de l'ordre constitucional espanyol.

3.- Amb aquesta nova situació, la Generalitat pretén sostreure als catalans la nostra condició d'espanyols i privar-nos dels drets reconeguts en la Constitució espanyola.

4.- Des del 6 de setembre Catalunya viu una situació d'excepcionalitat a la qual s'ha de posar fi. La intranquil·litat política, econòmica i vital en què tenen sumides les autoritats independentistes al conjunt dels catalans no cessarà fins que es recuperi la normalitat institucional, amb l'acatament exprés a la realitat constitucional.

5.- En aquest context, per contribuir a tancar la fractura social i atenuar el terrible dany econòmic i social que la insensatesa independentista ha causat, Societat Civil Catalana considera imprescindible l'adopció de mesures polítiques per restaurar el principi de legalitat i la seguretat jurídica en Catalunya.

6.- Per això, recolzem expressament la necessitat de clarificar l'abast de la declaració efectuada pel President de la Generalitat de Catalunya i a aquests efectes considerem pertinent i proporcional el requeriment efectuat pel Govern d'Espanya al Govern de la Generalitat. Com una contestació possible, SCC només contempla que el President de la Generalitat abandoni expressament la via de la insubmissió i accepti el marc determinat per la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, renunciant a qualsevol forma de xantatge.

7.- En tot cas, si no es així, ja vam advertir que Societat Civil Catalana no reconeix cap mandat popular com a base de legitimació de la nova i fraudulenta legalitat catalana. No acatem les disposicions que li donen empara, atès que actualment estan suspeses pel Tribunal Constitucional.

8.- De tota manera, el mal causat pel President Puigdemont i el seu govern és de tal gravetat que els inhabilita per seguir estant al capdavant de les institucions autonòmiques, de manera que entra dins del pertinent que les institucions adoptin les mesures oportunes per nomenar persones que entenguin que el principi de lleialtat és substancial a l'acció de govern.

9- El mal causat a la convivència pel nacionalisme fa viable entre d'altres, l'adopció de les mesures constitucionalment previstes per al cas que les institucions catalanes es neguin a tornar a la normalitat institucional.

10.- Això amb independència que, lògicament, respectem i acatem les decisions judicials relacionades amb les investigacions portades a terme per la possible comissió de diversos tipus penals per les autoritats i funcionaris implicats en el procés independentista.

11.- SCC reitera un cop més la seva petició als actors polítics perquè recuperin la via de l’acord dins de la legalitat i de l'estat de dret, alhora que considera improcedent obrir la via de la mediació en negar l'existència de subjectes polítics diferents. La Comunitat Autònoma de Catalunya no té legitimació suficient atès que forma part de la plural realitat espanyola.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


dilluns, febrer 19, 2018

Parlament d'Andalusia - Carrer San Juan de Ribera, s/n. (Sevilla) i Presidència de la Junta d'Andalusia - Palau de San Telmo. Passeig de Roma s/n. (Sevilla).

dijous, febrer 15, 2018

Palacio de la Moncloa. Av. Puerta de Hierro, s/n. Madrid.

Noticias

dissabte, febrer 17, 2018 - 13:28

Societat Civil Catalana ha decidit posposar la manifestació prevista per al diumenge dia 25 de febrer.
dissabte, febrer 17, 2018 - 10:57

La Junta Comarcal de Societat Civil Catalana es va constituir el passat 15 de febrer a la Sala de Conferències de les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca.

L'esdeveniment va estar presidit pel vocal de la Junta Directiva de SCC i màxim responsable de l'Àrea d'Expansió d'Agrupacions Locals, Xavier Marín.
divendres, febrer 9, 2018 - 15:12

El president de l'entitat, José Rosiñol, assegura que els partits secessionistes han de donar un pas al costat i facilitar la formació d'un nou govern que treballi per a tots els catalans.
dimecres, gener 31, 2018 - 12:12

L'entitat sosté que l'expresident de la Generalitat només representa al col·lectiu independentista radical que tracta d'imposar els seus postulats saltant-se la llei, a través de la coerció sobre els qui no són separatistes
dimecres, gener 17, 2018 - 16:30

L'entitat considera que l'acord a qual han arribat perquè Puigdemont sigui, de nou, el president de la Generalitat és una mostra clara que pretenen seguir actuant al marge de la llei i adverteix que si cal convocarà noves mobilitzacions.
dilluns, gener 15, 2018 - 17:01

Societat Civil Catalana ha rebut aquest dilluns el Premi a la Convivència Manuel Broseta que cada any concedeix la Fundació Manuel Broseta. L'acte ha estat presidit pel president de la fundació, Rafael Ferrando Giner; el germà de Manuel Broseta, Bruno Broseta; i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, que ha lliurat el premi al president de l'entitat, José Rosiñol.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
[email protected]