ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana atorga el ‘Premi a la Convivència 2017’ a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes

Societat Civil Catalana ha lliurat aquest dijous el ‘Premi a la Convivència 2017’ a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) a la caseta que l'entitat té instal·lada a la Fira d'Abril de Barcelona. L'acte ha comptat amb les intervencions del president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà; el vicepresident, José Domingo; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; i el president de l'ACVOT, José Vargas; i el vicepresident, Santos Santamaría que han estat els encarregats de recollir el premi.

Domingo ha explicat que l'ACVOT és una entitat que aglutina les víctimes que el terrorisme ha causat a Catalunya i a les que actualment resideixen a la nostra terra, tot i que les seves accions hagin esdevingut en altres parts d'Espanya. El vicepresident de l'entitat ha lamentat que “els polítics secessionistes s’haurien de sensibilitzar molt més amb les víctimes del terrorisme”.

D'altra banda, ha recordat que l'any passat Societat Civil Catalana li va atorgar el premi a la Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals de Catalunya.

El president de l'entitat, per la seva banda, ha explicat que es tracta d'un premi merescut per la “crueltat” que han patit tots els membres de l'ACVOT. A més, Gomà ha deixat clar que "per molt temps que passi no es pot oblidar el que va passar" i que no està d'acord, per tant, "amb tots aquells que defensen que cal oblidar tot el que va passar", perquè tenir present el que va passar implicarà "recordar el que es va fer malament i no ‘sha de tornar a fer".

José Vargas, per la seva banda, ha mostrat el seu agraïment a Societat Civil Catalana pel premi rebut i ha assegurat que reconeixements com aquest "ens animen a seguir treballant pel record, la memòria i la dignitat de les víctimes del terrorisme".

D'altra banda, ha lamentat que les "Administracions catalanes" no organitzin tasques d’"homenatge" a les víctimes i que en ocasions s'han sentit "menyspreats" i “humiliats" pel poder polític, tot i que ha reconegut que "hi ha polítics que sí es sensibilitzen amb nosaltres".

En aquest sentit, ha criticat amb duresa a l'Ajuntament de Barcelona perquè en el 30è aniversari de l'atemptat d'Hipercor "ha negat un espai" a l'ACVOT per fer una exposició recordant aquell crim.

Finalment, ha reclamat la dissolució definitiva de la banda terrorista ETA i ha exigit a Podem, la CUP, Bildu i Sortu que no exposin "una versió del conflicte la fi del qual és justificar tot el mal que ha fet aquesta banda terrorista".

El delegat del Govern a Catalunya, per la seva banda, ha assegurat que amb aquest acte s'estan celebrant "els valors de la concòrdia i la convivència que tant defensa Societat Civil Catalana". Millo ha deixat clar durant la seva intervenció que, "tot i que les pistoles i les bombes s'han silenciat, mai s'han de silenciar totes aquelles famílies de les víctimes d’ETA", una banda terrorista que "no s'ha rendit", sinó que "han perdut” gràcies a la tasca conjunta de tota la societat espanyola.

A més ha lamentat que "des de les institucions alguns es neguin a condemnar la violència d'ETA" i ha destacat que "la memòria no ha de fundar-se sobre mentides", sinó sustentar-se en la concòrdia, la convivència i el respecte i, per tant, no es pot permetre que els homenatges a les víctimes "quedin en l'oblit".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


divendres, setembre 22, 2017

Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert (C/De la Industria, 265, 08041, Barcelona)

dimecres, setembre 20, 2017

Casa Joan Miret (Rambla Nova, 36, 43004, Tarragona)

dimecres, setembre 20, 2017

Casa de Cultura (C/Castellví, 8, Sant Cugat del Vallès, 08013, Barcelona)

Noticias

divendres, setembre 22, 2017 - 12:01

Societat Civil Catalana lamenta profundament en clima de tensió que s'ha creat a Catalunya, però defensa que el que sempre ha de prevaler és el màxim respecte a la Constitució i a les lleis. L'entitat reitera que el referèndum impulsat pels partits secessionistes catalans no s'ha de celebrar després d'haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.
dimecres, setembre 20, 2017 - 09:58

Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'El referèndum unilateral independentista, una trampa antidemocràtica'. La conferència, organitzada i presentada pels joves de l'entitat, ha comptat amb les intervencions del president de l'associació, Mariano Gomà; l'exvicepresident, Joaquim Coll; l'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas; i el professor universitari, Joan López.
dimarts, setembre 19, 2017 - 18:01

Excma. Sra. Inés Arrimadas
Presidenta del Grup Parlamentari de Ciutadans

Excm. Sr. Miquel Iceta
Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya

Excm. Sr. Xavier García Albiol
President del Partit Popular de Catalunya

 

Barcelona, a 19 de setembre de 2017

Benvolguts/da,

 
dimarts, setembre 12, 2017 - 09:59

Societat Civil Catalana ha elaborat un estudi mitjançant el qual ha comptat el nombre de persones que han acudit a la manifestació de la Diada i xifra la participació en 225.000 assistents.

L'associació ha realitzat l'estudi a través del seu Observatori de resultats electorals, en què participen tècnics de diferents disciplines.
dijous, setembre 7, 2017 - 09:35

L'entitat exigeix ​​la dimissió de la presidenta de la cambra catalana i que es convoquin eleccions anticipades i recorda que seguirà treballant en defensa de la democràcia i la Constitució
dimecres, setembre 6, 2017 - 09:46

L'entitat va presentar fa tres mesos, juntament amb Advocats Catalans per la Constitució, una denúncia amb la intenció que tornessin els diners públics utilitzats pel 9N
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals