ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana assegura que participar al referéndum de l'1-O és antidemocràtic

Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'El referèndum unilateral independentista, una trampa antidemocràtica'. La conferència, organitzada i presentada pels joves de l'entitat, ha comptat amb les intervencions del president de l'associació, Mariano Gomà; l'exvicepresident, Joaquim Coll; l'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas; i el professor universitari, Joan López.

Durant l'acte s'ha fet una anàlisi exhaustiva de la situació política que es viu a Catalunya en aquest moment i sobre el referèndum il·legal que els partits secessionistes catalans pretenen celebrar, malgrat haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.

En relació a la possible votació, Mariano Gomà ha deixat clar que “no s’ha d’acudir a les urnes l'1 d’octubre", sinó que aquest dia ha de ser “un diumenge més en el qual els catalans han de fer tot allò que realitzen en el seu temps lliure". En aquest sentit ha advertit que si el bloc secessionista català pretén ara que els ciutadans que no volen la independència vagin a votar és per “atorgar legitimitat al referèndum” i ha reiterat que es tracta d'una votació que “vulnera la Constitució i, per tant, allò democràtic en aquest cas és no participar-hi”.

Joaquim Coll, per la seva banda, ha recordat que el conseller Vila va demanar que després de la celebració del referèndum no hi haguessin inhabilitacions, unes “declaracions surrealistes que demostren que aquesta votació, no només és il·legal sinó que també és una gran farsa”. A més ha assenyalat que els secessionistes “sempre juguen a guanyar o empatar” i després l'1 d'octubre caldria iniciar una “nova etapa” en què PP i PSOE apostin per treballar per aconseguir que el govern independentista català “perdi de veritat”. També ha volgut recordar que el 9N es va produir la votació, però que en aquesta ocasió sembla que no passarà.

D'altra banda, Joan López ha fet especial èmfasi que els dirigents secessionistes estan intentant “ajuntar als que volen la independència amb els que volen el referèndum i això és una gran trampa”, tenint en compte que el que s'està plantejant ha estat suspès pel Tribunal Constitucional i, per aquest motiu, “no cal entrar en el debat de si cal anar a votar o no”. López ha deixat clar que els independentistes “ens han ignorat molt de temps i ara ens volen per justificar la seva història, el seu projecte".

Jordi Cañas ha assegurat que el referèndum “no és una trampa antidemocràtica, sinó un cop d'Estat institucional” i ha expressat el seu suport a tots els alcaldes de les poblacions catalanes que estan sent amenaçats per defensar la democràcia. A més ha deixat clar que la imatge del parlament semi buit que es va veure fa uns dies “demostra l'apropiació d'aquesta institució per part dels partits secessionistes" i ha afegit que “això va democràcia i els secessionistes l'únic que fan és amenaçar-la".

D'altra banda, els quatre ponents han felicitat els joves de Societat Civil Catalana per la tasca que estan realitzant i s'han solidaritzat amb ells.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


dilluns, febrer 19, 2018

Parlament d'Andalusia - Carrer San Juan de Ribera, s/n. (Sevilla) i Presidència de la Junta d'Andalusia - Palau de San Telmo. Passeig de Roma s/n. (Sevilla).

dijous, febrer 15, 2018

Palacio de la Moncloa. Av. Puerta de Hierro, s/n. Madrid.

Noticias

dissabte, febrer 17, 2018 - 13:28

Societat Civil Catalana ha decidit posposar la manifestació prevista per al diumenge dia 25 de febrer.
dissabte, febrer 17, 2018 - 10:57

La Junta Comarcal de Societat Civil Catalana es va constituir el passat 15 de febrer a la Sala de Conferències de les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca.

L'esdeveniment va estar presidit pel vocal de la Junta Directiva de SCC i màxim responsable de l'Àrea d'Expansió d'Agrupacions Locals, Xavier Marín.
divendres, febrer 9, 2018 - 15:12

El president de l'entitat, José Rosiñol, assegura que els partits secessionistes han de donar un pas al costat i facilitar la formació d'un nou govern que treballi per a tots els catalans.
dimecres, gener 31, 2018 - 12:12

L'entitat sosté que l'expresident de la Generalitat només representa al col·lectiu independentista radical que tracta d'imposar els seus postulats saltant-se la llei, a través de la coerció sobre els qui no són separatistes
dimecres, gener 17, 2018 - 16:30

L'entitat considera que l'acord a qual han arribat perquè Puigdemont sigui, de nou, el president de la Generalitat és una mostra clara que pretenen seguir actuant al marge de la llei i adverteix que si cal convocarà noves mobilitzacions.
dilluns, gener 15, 2018 - 17:01

Societat Civil Catalana ha rebut aquest dilluns el Premi a la Convivència Manuel Broseta que cada any concedeix la Fundació Manuel Broseta. L'acte ha estat presidit pel president de la fundació, Rafael Ferrando Giner; el germà de Manuel Broseta, Bruno Broseta; i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, que ha lliurat el premi al president de l'entitat, José Rosiñol.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
[email protected]