ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Catalans som tots

Els nacionalistes han negat sistemàticament la condició de catalans als que no compartien els seus postulats. Durant lustres i amb total impunitat el grup al Congrés de la coalició nacionalista CiU va rebre el nom de grup català, pretenent així que els que assumien la representació dels catalans al Congrés es concretava en els diputats nacionalistes, i oblidant que a les Corts espanyoles sempre hi ha hagut diputats d'altres opcions polítiques, diputats catalans però que no comparteixen la ideologia nacionalista.

Aquesta pretensió de reduir el català al nacionalista ha afectat la vida política a Catalunya i ha danyat la pluralitat d'una societat que sempre s'havia caracteritzat per una riquesa i diversitat extraordinàries tant en allò cultural com en allò social i en allò polític.
És tasca de tots tornar la normalitat democràtica a Catalunya, i això passa, entre altres coses, per rebutjar qualsevol pretensió que els nacionalistes gaudeixen de cap plus de legitimitat pel que fa a la representació dels catalans.

És per això que resulta lamentable l'editorial que publica avui "La Vanguardia" i que és mostra palpable de la poca traça que suposa reduir la condició de catalans als nacionalistes.
L'editorial es titula "On són els catalans?" I en ell s'afirma el següent: "On són els diputats catalans? Des de fa mesos amb prou feines se'ls veu a Madrid. Alguns d'ells pronuncien discursos pintorescs, però no estan en primera línia ocupant l'espai de maniobra que la nova realitat ofereix. "

Si no fos que l'editorialista limita, com critiquem, els diputats catalans als nacionalistes la pregunta no tindria sentit. Una diputada catalana, Dolors Montserrat, és ministra de Sanitat i de Serveis Socials, Meritxell Batet, és Portaveu Adjunta del Grup Socialista al Congrés, Xavier Domènech és portaveu adjunt del grup de Podem en la mateixa Cambra, Juan Carlos Girauta és portaveu de Cs al Congrés i Albert Rivera, que ha estat elegit diputat per la circumscripció de Madrid, però que exerceix de català, és líder del partit que dóna suport al Govern de Mariano Rajoy. No hi ha diputats catalans a la primera línia de Madrid? Evidentment que n'hi ha. El que no hi ha són diputats nacionalistes.

I si no hi ha diputats nacionalistes que exerceixin papers rellevants en el conjunt de l'Estat és, precisament, perquè els nacionalistes han renunciat a col·laborar en el projecte comú espanyol per llançar-se a un camí que no condueix enlloc i que ha sumit a la societat i a la política catalanes en la crispació i la paràlisi.

"La Vanguardia" enyora les èpoques en què els nacionalistes s'arrogaven la representació dels catalans i negociaven a Madrid. Ara que sembla que per fi percep que la Unió Europea mai apadrinarà l'aventura secessionista reclama un retorn a la situació anterior a l'inici del procés, una volta que tornaria Espanya al permanent xantatge dels nacionalistes.

És reprovable que encara es mantingui aquesta injustificada identificació del conjunt dels catalans amb els nacionalistes; però també que es pretengui que el millor futur per als catalans és tornar a l'escenari de les negociacions en què el suport als partits que podien governar en el conjunt d'Espanya no es basava en la recerca dels interessos generals dels espanyols i dels catalans, sinó en la consolidació d'àmbits de poder per les elits nacionalistes a Catalunya. Uns pactes que han servit per conduir-nos a la lamentable situació actual.

Som molts els que creiem que la fi del procés no pot, de cap manera, suposar una tornada a l'estat que hem patit durant lustres. Exigim una participació plena de Catalunya en el projecte espanyol, sense privilegis i sense limitacions. No volem cap tracte especial respecte a altres espanyols ni tolerem cap discriminació per la nostra condició de catalans. Alhora exigim que ningú posi en dubte la nostra condició de catalans per no compartir els plantejaments nacionalistes. A l'inrevés, com a catalans recriminem als nacionalistes el mal que estan causant a la nostra societat amb la seva insensata i indigna aventura secessionista.

On són els catalans? es pregunta La Vanguardia. Nosaltres estem on sempre hem estat, defensant els interessos de Catalunya dins d'Espanya i de la Unió Europea, treballant per una societat millor, una societat en què ningú vegi qüestionada la seva condició de català per discrepar dels plantejaments dels que es van creure amos de la nostra terra i de la seva gent.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
Raons per al bilingüisme.

dijous, setembre 8, 2016 - 21:01

La qüestió del bilingüisme ocupa i preocupa a molta gent a Catalunya. Des de Societat Civil Catalana considerem que és un tema cabdal sobretot en un moment en què s'ha trencat el consens que sobre aquesta qüestió –aparentment- existia. Però el debat és polèmic no en la seva essència, sinó en la seva concreció. És a dir, no en la qüestió de si el bilingüisme com a realitat social hauria de ser considerat com a una riquesa o, al contrari, com a una dificultat. En aquest punt, l'acord segueix sent molt generalitzat –al marge dels sectors ultranacionalistes més descordats que afirmen que el bilingüisme mata-. Acord en el sentit d'entendre que és un tret distintiu i positiu de la societat catalana. Però sí, en canvi, el tema és polèmic i incòmode per a molts en la seva concreció, en la forma com aquest bilingüisme hauria d'estar reflectit a la regulació legal, a l'escola i a la vida pública i cultural en general. Ho veiem, per exemple, en l'absurda negativa a no permetre la vehicularitat del castellà a l'ensenyament i en la voluntat política d'excloure'l de l'espai públic institucional.
Agenda SCC


divendres, maig 26, 2017

Hotel Rívoli (La Rambla, 128 Barcelona)

dijous, maig 25, 2017

Seu de Scc (c/Còrsega 270, 3º5ª. Barcelona).

dijous, maig 25, 2017

Restaurant Sal Café (Passeig Marítim, 9.B - Barcelona)

dimecres, maig 24, 2017

Seu de SCC (c/Còrsega 270, 3º5ª. Barcelona).

Noticias

dilluns, maig 22, 2017 - 15:47

El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà; el vocal de la Junta Directiva de l'entitat, Joaquim Coll; i el coordinador de l'Observatori Electoral de Catalunya, Felipe Moreno; han explicat aquest dilluns a Madrid els arguments de l'associació contra el referèndum secessionista, que el govern de la Generalitat vol celebrar en uns mesos, hores abans que el president de l'Executiu català, Carles Puigdemont, pronunciï una conferència a la capital d'Espanya per parlar sobre aquest sonde
divendres, maig 19, 2017 - 11:09

Societat Civil Catalana i l'associació "Advocats Catalans per la Constitució" han presentat aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident, Artur Mas; i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que es xifra en mé
dimecres, maig 17, 2017 - 17:06

L'expresident i actual vocal de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió de qualitat democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals del Congrés dels Diputats per explicar les conclusions d'un extenso informe elaborat per aquesta entitat, que recull abundants evidències sobre vulneració de drets i llibertats fon
dimarts, maig 9, 2017 - 16:45

La caseta de Societat Civil Catalana (SCC) de la Fira d'Abril de Barcelona llueix un panell en el qual la gent que passeja s'arremolina per fer-se fotos sota l'explícit títol de "Gent d'Espanya". Està alineada en filera constitucionalista amb les del PSC i Cs. Té al davant a la d'ERC que dissimula les seves sigles amb un lluminós que posa "Bodega republicana", i la de l'ANC-Suma't a la qual es reparteix un ventall multicolor amb un enigmàtic "Sí".
dilluns, maig 8, 2017 - 12:32

Els nacionalistes han negat sistemàticament la condició de catalans als que no compartien els seus postulats.
divendres, maig 5, 2017 - 09:49

Societat Civil Catalana ha lliurat aquest dijous el ‘Premi a la Convivència 2017’ a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) a la caseta que l'entitat té instal·lada a la Fira d'Abril de Barcelona.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals