ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Més de 15.000 persones se sumen a la manifestació

 

La marxa convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana (SCC), amb l'objectiu de denunciar els dèficits democràtics i els riscos per a les llibertats i la convivència que comporta el procés separatista a Catalunya, ha estat un gran èxit: més de 15.000 persones s'hi han sumat. Mai fins ara una organització ciutadana no nacionalista havia aconseguit moviliar a tanta gent i de perfils ideològics tan diversos.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimecres la conferència 'La dinàmica econòmica Catalunya-Espanya a l'Europa actual', dins el marc dels esmorzars d'Economia i Empresa que organitza l'entitat.

En aquesta ocasió, la conferència ha comptat amb la intervenció del membre del Ple de la Cambra de Comerç i CEO de Eurofil Export, Luis María Puig Català, que ha realitzat una anàlisi exhaustiva sobre la situació econòmica que hi ha a Espanya, en general, i a Catalunya, en particular, en relació a Europa.


El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, i el vicepresident, José Domingo, han explicat aquest divendres totes les novetats sobre la manifestació que està organitzant l'entitat per al dia 19 de març.


El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, i els vicepresidents de l'entitat, Miriam Tey i Àlex Ramos, s'han reunit aquest dimarts amb la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, a Madrid. Durant la trobada li han traslladat la seva preocupació sobre la situació que es viu a Catalunya en relació al procés independentista.


Societat Civil Catalana ha realitzat aquest dilluns una anàlisi exhaustiva dels resultats de l'enquesta que l'entitat va encarregar a GESOP sobre la independència de Catalunya i altres temes relacionats.

La vocal de la Junta Directiva, Isabel Fernández Alonso, ha fet especial èmfasi que, en matèria educativa, menys d'un 10% dels enquestats aposta per "un model monolingüe en català, és a dir, el model actual d'immersió lingüística". Una dada que demostra que "la majoria de la societat catalana rebutja el model educatiu vigent".


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'Reflexions sobre Catalunya i Espanya' al Círculo Ecuestre. El president de l'entitat, Mariano Gomà, ha estat acompanyat pel president del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, i l'exministre, Josep Piqué.

El president de Scoietat Civil Catalana ha anunciat que la manifestació contra la vulneració dels drets i llibertats dels catalans per part de la Generalitat es celebrarà finalment el dia 19 de març, i no el 26 de febrer com estava previst, a causa de qüestions organitzatives internes.


Societat Civil Catalana (SCC) ha optat per demandar a El Nacional per la publicació d'una informació en la qual l'acusa d'haver utilitzat indegudament les dades d'un milió de pensionistes en una campanya de setembre de 2015.

SCC va enviar prèviament un burofax a José Antich, director d'aquest digital separatista, en què li retreia no haver contrastat la informació i li exigia que publiqués una rectificació en aquests termes:


L'associació reclama la dissolució de l'entitat independentista

 

El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Tarragona ha estimat el recurs interposat per Societat Civil Catalana i cinc veïns de Reus, en la seva sentència del 31 de gener de 2017. L'òrgan judicial, per tant, ha anul·lat l'acord de l'Ajuntament de Reus, pel qual es va decidir la incorporació d'aquest consistori a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a més considera indegut el pagament de la quota corresponent.


Societat Civil Catalana celebra que aquest dimecres s'hagi retirat l'estelada ubicada a la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès. L'entitat assegura que es tracta d'un triomf de l'Estat de Dret i un pas endavant en benefici de la convivència entre tots els catalans.

No obstant això, l'associació lamenta l'espectacle que ha muntat l'Ajuntament del municipi per retirar la bandera. Considera que el fet que hagi estat la pròpia alcaldessa, Mercè Conesa, l'encarregada de baixar l'estelada del màstil demostra el caràcter partidista d'aquesta bandera, tal com ha defensat l'entitat durant tots aquests mesos amb l'aval de la justícia.


L'entitat defensa la independència judicial

Davant la campanya de pressions dirigida als magistrats catalans que han de jutjar a partir del dia 6 a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, investigats per desobediència i prevaricació, Societat Civil Catalana reitera la seva confiança en la independència judicial i demana que cessin les pressions polítiques als magistrats per organitzacions separatistes i càrrecs públics.


 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals