ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

A falta de menys de dos mesos de la celebració del Referèndum d' independència previst a catalunya la relació Barcelona Madrid es tensa. El govern espanyol continua declarant inconstitucional la consulta popular convocada unilateralment per l'executiu català que per la seva part fa una crida al dret a l'autodeterminació per justificar una votació que suposadament hauria de decidir si Catalunya es converteix en una Repoública Independent.

Segons el vicepresident català Oriol Junqueras l'afluència a les urnes legitimaran una eventual independència i en aquest escenari els catalans contraris a la independència jugaran un paper decisiu. Coneixent els últims sondejos del Centre d'Estudis d'Opinió de Barcelona, ​​el 49,4% dels catalans volen romandre en el conjunt d’Espanya.


Pateixes pressions per part dels teus superiors?
Ets ciutadà i testimoni de vulneracions de l'Estat de Dret?
Ets funcionari i no saps com actuar?

Denúncia i defensa la llibertat, la democràcia i l'Estat de Dret.

Societat Civil Catalana habilita una bústia anònima per a funcionaris i ciutadans, amb l'objectiu de denunciar qualsevol pressió o vulneració de l'Estat de Dret per part dels seus responsables jeràrquics, siguin aquests polítics, o comandaments policials, a més també ho podreu fer servir aquells ciutadans que vulgueu exposar les vostres queixes o denúncies per qualsevol vulneració de l'Estat de Dret vigent en relació al procés secessionista.


D'altra banda, l'entitat ha presentat una ampliació de la denúncia de la despesa del 9N amb la finalitat de destapar els responsables

 

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos; els vocals de la Junta Directiva, Manuel Miró i Xavier Marín; i el secretari general de la sectorial de seguretat i prevenció de l'entitat, Javier Balañá; han presentat aquest divendres un escrit expressant el seu rebuig al recent nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, en base a criteris exclusivament polítics.


L'entitat assegura que el criteri pel qual s'ha escollit el nou director dels Mossos d'Esquadra és preocupant i recorda que l'obligació del cos policial és garantir el compliment de la Constitució i el marc legal vigent

Societat Civil Catalana ha advertit aquest dimarts que el govern de la Generalitat està cada vegada més a prop de materialitzar el seu Cop d'Estat, tal com va vaticinar a principis d'any amb la campanya "Aturem el cop separatista", que va culminar amb una manifestació multitudinària a Barcelona el passat 19 de març.


Davant les adhesions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat de Barcelona (UB) al "Pacte Nacional pel Referèndum", Joves de Societat Civil Catalana UPF i UB, legalment constituïts en ambdues universitats, consideren:

PRIMER.- Que ens trobem davant d'una decisió il·legítima. El Consell de Govern de les universitats es tria per raons acadèmiques, no ideològiques, i per tant no disposa de cap legitimitat per prendre aquest tipus de decisions.


Societat Civil Catalana reitera que el referèndum previst per a l'1 d'octubre és il·legal i que, a més, aprofundeix la fractura social entre catalans. Per tant, qualsevol intent de proclamar la secessió de Catalunya no té sentit, tot això en relació a la presentació de la Llei del Referèndum realitzada aquest dimarts al Parlament de Catalunya.

L'entitat sosté que la Constitució i tot el marc legal vigent ha de ser respectat i que els responsables polítics de qualsevol territori de l'Estat han d’acceptar-ho i no actuar al marge de la llei. Per aquest motiu, l'associació assenyala que tots catalans poden estar tranquils perquè la llei i l'Estat de Dret els protegeix.


Societat Civil Catalana rebutja de manera contundent la moció impulsada per la CUP, aprovada aquest dijous gràcies als vots a favor d'aquesta formació i de Junts pel Sí, que estableix que deixin de rebre subvencions tots aquells mitjans de comunicació privats que es neguin a fer publicitat institucional del referèndum secessionista previst per a l'1 d'octubre.

L'entitat sosté que aquesta decisió és una mostra clara del xantatge al qual continua sotmetent l'executiu català als mitjans de comunicació, tenint en compte que únicament està disposat a ajudar a aquells la línia editorial dels quals coincideixi amb la seva, amb la clara finalitat d'influenciar a l'opinió pública i acabar imposant la seva ideologia.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'La salut ens uneix?' a l'Hotel Alexandra de Barcelona. L'acte ha estat moderat pel vicepresident de l'entitat, Álex Ramos, i ha comptat amb les intervencions de l'ex conseller de Salut del Govern basc, José Manuel Freire; el diputat de Ciutadans, Jorge Soler; la diputada del Partit Socialista de Catalunya, Assumpta Escarp; i el diputat del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez.


L'entitat confia que aquesta desició serveixi per acabar amb els reiterats episodis d’hispanofòbia que pateixen els seus integrants a Catalunya

 

Dos integrants del grup ultra "Rudes Lleida", Xavier Valiente López i Joaquim Aleix Dones Menal, han estat condemnats pel Jutjat penal de Lleida a 24 MESOS DE MULTA per un delicte de coaccions, 20 DIES DE MULTA per una falta de danys i 15 DIES dE MULTA per una falta d'amenaces amb l'agreujant d'actuar per motius de discriminació ideològica, de manera que hauran de pagar més de 5.000 euros cadascun.


Al cinema se sent: visiteu el nostra bar, en els casinos es diu: facin joc senyors, i al Circ: passin i vegin el major espectacle. Els soferts catalans estem assistint injusta i obligadament al 'Circ Puigdemont' amb els seus equilibristes, trapezistes i domadors, però sobretot moltíssims pallassos que intenten posar humor al drama i silenciar les bufetades que els van repartint a l'escenari.


 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals