ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

El president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà; el vocal de la Junta Directiva de l'entitat, Joaquim Coll; i el coordinador de l'Observatori Electoral de Catalunya, Felipe Moreno; han explicat aquest dilluns a Madrid els arguments de l'associació contra el referèndum secessionista, que el govern de la Generalitat vol celebrar en uns mesos, hores abans que el president de l'Executiu català, Carles Puigdemont, pronunciï una conferència a la capital d'Espanya per parlar sobre aquest sondeig.


Societat Civil Catalana i l'associació "Advocats Catalans per la Constitució" han presentat aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident, Artur Mas; i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que es xifra en més de 5 milions d'euros.


L'expresident i actual vocal de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió de qualitat democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals del Congrés dels Diputats per explicar les conclusions d'un extenso informe elaborat per aquesta entitat, que recull abundants evidències sobre vulneració de drets i llibertats fonamentals per part del poder separatista a Catalunya, en particular des de setembre de 2015.


La caseta de Societat Civil Catalana (SCC) de la Fira d'Abril de Barcelona llueix un panell en el qual la gent que passeja s'arremolina per fer-se fotos sota l'explícit títol de "Gent d'Espanya". Està alineada en filera constitucionalista amb les del PSC i Cs. Té al davant a la d'ERC que dissimula les seves sigles amb un lluminós que posa "Bodega republicana", i la de l'ANC-Suma't a la qual es reparteix un ventall multicolor amb un enigmàtic "Sí". Una mica més separat hi ha els renovats convergents del PDeCAT que anuncien "Sevillanes i Rumbes en directe" i un reguitzell gastronòmica que inclou mitjanes de bou i formatge de cabra, passant pel pernil ibèric i el xoriço gallec.


Societat Civil Catalana ha lliurat aquest dijous el ‘Premi a la Convivència 2017’ a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) a la caseta que l'entitat té instal·lada a la Fira d'Abril de Barcelona. L'acte ha comptat amb les intervencions del president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà; el vicepresident, José Domingo; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; i el president de l'ACVOT, José Vargas; i el vicepresident, Santos Santamaría que han estat els encarregats de recollir el premi.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dijous la conferència 'El futur econòmic de Catalunya' a l'Hotel Catalonia Eixample de Barcelona, ​​pronunciada pel director adjunt del diari Expansión, Martí Saballs.

En la seva intervenció, ha deixat clar que actualment Catalunya és una de les zones en què hi ha "més inversió a nivell mundial" i que aquest fet es produeix, entre altres motius, perquè "les empreses estrangeres no es creuen que pugui arribar a ser un Estat independent ". De fet, ha assegurat que "Catalunya està creixent més que la resta d'Espanya" i que no està d'acord amb Oriol Junqueras quan li comenta que si es produís la secessió la situació econòmica milloraria.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts la conferència titulada 'Mirades andaluses a Catalunya' a la caseta que l'entitat té a la Fira d'Abril de Barcelona. Durant una hora, el vicepresident de l'associació, José Domingo, i el catedràtic d'història moderna de la Universidad de Córdoba, Manuel Peña Díaz, han mantingut una conversa sobre l'aportació andalusa a Catalunya en les últimes dècades, a nivell polític, social i econòmic.


L'entitat sosté que, segons les dades del CEO, el procés no ha incidit pràcticament res en el grup castellanoparlant que viu a Catalunya

 

El vocal de la Junta Directiva de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll; el coordinador de l'Observatori Electoral de Catalunya, Felipe Moreno; i el Catedràtic d'Estadística de la Universitat de Barcelona, ​​Josep M. Oller; han explicat aquest divendres per què el referèndum secessionista que vol celebrar el govern de la Generalitat és tòxic i divideix els catalans, amb dades del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que l'Executiu català no vol destacar perquè van en contra dels seus interessos.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts a Madrid l'acte titulat 'Què està passant a Catalunya?' En què han intervingut el president de l'entitat, Mariano Gomà; el vicepresident, Àlex Ramos; l'exministre del PSOE i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell; la vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy; el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans, Juan Carlos Girauta; i l'historiador i periodista, Fran Carrillo.

Ramos ha fet una breu exposició de la formació de Societat Civil Catalana i els objectius de l'entitat. Durant la seva intervenció, ha deixat clar que l'associació pretén donar "visibilitat a tots aquells catalans que no són secessionistes" i explicar amb arguments que "la independència ni ens convé ni la volem".


Societat Civil Catalana ha presentat aquest divendres la seva nova campanya titulada 'Què està passant a Catalunya?', en què es realitzaran diverses conferències en algunes ciutats d'Espanya, amb la intenció d'explicar la visió de l'entitat en relació al procés independentista impulsat per la Generalitat.


 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals