ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Som la plataforma social que representa la unitat en la diversitat

Societat Civil Catalana lamenta profundament en clima de tensió que s'ha creat a Catalunya, però defensa que el que sempre ha de prevaler és el màxim respecte a la Constitució i a les lleis. L'entitat reitera que el referèndum impulsat pels partits secessionistes catalans no s'ha de celebrar després d'haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.

Per aquest motiu considera intolerable que no s'estigui respectant el treball que estan realitzant els agents de la Guàrdia Civil, les accions dels quals tenen l'únic i clar objectiu de fer complir la llei. De fet, critica amb duresa que diversos sectors de l'independentisme radical hagin destrossat alguns cotxes d'aquest cos policial, un acte menyspreable que no ha de quedar impune.


Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'El referèndum unilateral independentista, una trampa antidemocràtica'. La conferència, organitzada i presentada pels joves de l'entitat, ha comptat amb les intervencions del president de l'associació, Mariano Gomà; l'exvicepresident, Joaquim Coll; l'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas; i el professor universitari, Joan López.

Durant l'acte s'ha fet una anàlisi exhaustiva de la situació política que es viu a Catalunya en aquest moment i sobre el referèndum il·legal que els partits secessionistes catalans pretenen celebrar, malgrat haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.


Excma. Sra. Inés Arrimadas
Presidenta del Grup Parlamentari de Ciutadans

Excm. Sr. Miquel Iceta
Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya

Excm. Sr. Xavier García Albiol
President del Partit Popular de Catalunya

 

Barcelona, a 19 de setembre de 2017

Benvolguts/da,

 


Societat Civil Catalana ha elaborat un estudi mitjançant el qual ha comptat el nombre de persones que han acudit a la manifestació de la Diada i xifra la participació en 225.000 assistents.

L'associació ha realitzat l'estudi a través del seu Observatori de resultats electorals, en què participen tècnics de diferents disciplines.

Per aconseguir aquesta dada s'ha utilitzat el servei de càlcul automàtic de superfícies de l'Institut Cartogràfic de Catalunya en base a informacions obtingudes de la retransmissió de TV3 i de la xarxa de col·laboradors de Societat Civil Catalana que ha treballat a peu de carrer. Concretament, s'ha ajustat el nombre real de metres quadrats ocupats i s'ha assignat una densitat mitjana per a cada un dels trams de la manifestació.


L'entitat exigeix ​​la dimissió de la presidenta de la cambra catalana i que es convoquin eleccions anticipades i recorda que seguirà treballant en defensa de la democràcia i la Constitució

Societat Civil Catalana ha lamentat profundament aquest dimecres que els partits secessionistes del Parlament de Catalunya pretenguin utilitzar aquesta institució, que representa el conjunt de la ciutadania (la majoria de la qual està a favor que Catalunya continuï formant part d'Espanya), per materialitzar el seu Cop d'Estat el proper 1 d'octubre amb la celebració d'un referèndum il·legal.


L'entitat va presentar fa tres mesos, juntament amb Advocats Catalans per la Constitució, una denúncia amb la intenció que tornessin els diners públics utilitzats pel 9N

Societat Civil Catalana ha reclamat aquest dimarts a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas; a l'exvicepresidenta, Joana Ortega; a l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau; a l'exconseller de la Presidència i exportaveu del Govern, Francesc Homs; que, tal com els exigeix ​​el Tribunal de Comptes, abonin una fiança de 5 milions d'euros, que es van utilitzar per celebrar la consulta del 9N.


Societat Civil Catalana, Espanya i Catalans i Empresaris de Catalunya al costat d'altres associacions han arribat a un acord per celebrar de forma unitària el dia 12 d'octubre la Festa Nacional d'Espanya a Plaça Catalunya.

Les tres entitats asseguren que és imprescindible que se sumin a la convocatòria tots els partits a favor de la permanència de Catalunya a Espanya i totes les entitats i associacions que defensen el mateix, amb la clara intenció de transmetre una imatge d'unitat i de força al conjunt d'Espanya i a la resta d'Europa i deixar clar que a Catalunya no hi ha pensament únic.


Societat Civil Catalana assegura que és inacceptable que el govern de la Generalitat i els partits secessionistes continuïn actuant al marge de la llei. La presentació de la Llei de Transitorietat Jurídica és un despropòsit a nivell de dret internacional que l'únic que aconseguirà, en el cas que s'aprovi fugaçment abans de la més que probable anul·lació per part del Tribunal Constitucional, és generar més divisió entre els catalans.


Societat Civil Catalana s'ha sumat aquest dissabte a la manifestació contra el terrorisme, després dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Tal com va avançar fa un dia, l'entitat ha exhibit una pancarta amb el lema 'Units davant del terrorisme' i amb el hashtag #notenimpor, amb la clara intenció de transmetre que en una manifestació d'aquest tipus el debat polític no hauria d'existir, sinó que cal oferir una imatge d'unitat davant d'aquestes atrocitats que comporten la pèrdua de vides humanes.


El president de l'entitat, Mariano Gomà, estarà acompanyat per diversos membres de la Junta Directiva, socis i simpatitzants de l'associació.


 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
comunicacio@societatcivilcatalana.cat

Informació d'interès

Agenda d,activitats
Documents

 

Avís Legal

 

Política de privacitat
Bases legals